Σάββατο
23.10.2021

Να μπει λουκέτο σε εταιρεία που νοθεύει τη φέτα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλείστε τώρα την εταιρεία που νοθεύει τη φέτα. Διαγράψτε τον παραβάτη από το μητρώο αγοραστών γάλακτος.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κα Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο κ. Σταύρος Αραχωβίτης με κοινή ανακοίνωση ζητούν από την κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» σε εταιρεία παραγωγής φέτας ΠΟΠ, διότι νοθεύει τη φέτα και υπονομεύει ένα εθνικό προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης.

Οι δύο βουλευτές χωρίς να αναφέρουν το όνομα της εταιρείας «φωτογραφίζοντας», ωστόσο, τον παραβάτη κάνουν λόγο για υπονόμευση εθνικού προϊόντος και στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν μεταξύ των άλλων πως:

«Μετά την διαπιστωμένη νοθεία στο ΠΟΠ προϊόν φέτα στο εξωτερικό, που δεν διαπιστώθηκε από ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά μετά από καταγγελίες ιδιωτών, δεν άργησε να διαπιστωθεί διάθεση νοθευμένης φέτας από την ίδια εταιρεία και στην ελληνική αγορά, πάλι μετά από διερεύνηση καταγγελίας ιδιωτών, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν διερεύνησαν ως όφειλαν τα προϊόντα της εταιρίας που κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας.

»Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν πως η εταιρεία είναι υπότροπος και υπονομεύει ένα εθνικό ΠΟΠ προϊόν με παράνομες πρακτικές. Είναι σαφές πως η χρήση αγελαδινού γάλακτος κατά 70% για παραγωγή φέτας υποδηλώνει δόλια τήρηση ισοζυγίων παράδοσης και παραλαβής στο αιγοπρόβειο γάλα.

»Μετά από αυτήν την υποτροπή η απάντηση της πολιτείας είναι μονόδρομος: το κλείσιμο της εταιρείας όπως επιβάλλει η ΚΥΑ 838/51008/2019 και τη διαγραφή του παραβάτη από το μητρώο αγοραστών γάλακτος.

Η φέτα είναι ένα εθνικό προϊόν και οφείλουμε όλοι να το προστατεύουμε, αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «υποχρέωση της πολιτείας είναι να προστατεύσει τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές. Η εφαρμογή της ΚΥΑ είναι επιβεβλημένη. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη υπονομεύει το εθνικό προϊόν προς όφελος των λίγων και κολλητών».

Να σημειωθεί ότι στο θέμα είχαν αναφερθεί και πάλι τον περασμένο Μάρτιο και με ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητούσαν να πληροφορηθούν για «τις ποσότητες λευκού τυριού, που φέρεται να έχουν παραχθεί στην Ελλάδα και είχαν διοχετευθεί στο λιανεμπόριο και πωλούνταν ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Γερμανίας σαν Φέτα ΠΟΠ».

Διαβάστε επίσης:

Ο Πλεξίδας, η στάνη ΒΙΟΓΑΛ που έγινε LA FARM, η νοθευμένη φέτα, η ΑΕΛ και η Μύκονος

LA Farm: Μεγάλο πλήγμα για τον Ευάγγελο Πλεξίδα η απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τη φέτα

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους τραπεζίτες, το μυστικό του Μπουλούτα της Ελλάκτωρ, ο ειδικός ρόλος του Γιώργου Καραγιάννη και το πάρτι της Μυκόνου και της φέτας

Πηγή: mononews.gr