Τετάρτη
21.02.2024

Morgan Stanley: Συγκράτηση των κερδών χάρη στα έσοδα από τη διαχείριση πλούτου

Καλύτερα των προβλεπόμενων αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Morgan Stanley στο δ’ τρίμηνο του 2022, με τα έσοδα από το τμήμα διαχείρισης πλούτου να παρέχουν σημαντική ώθηση στις επιδόσεις της τράπεζας, παρά την πτώση σε σχέση με τα επίπεδα του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 1,31 δολάριο ανά μετοχή, με τα έσοδα να καθορίζονται στα 12,75 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων περί 12,64 δισ. δολαρίων. 

Την ίδια ώρα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2,11 δισ. δολάρια ή σε 1,26 δολάριο ανά μετοχή, μια επίδοση αισθητά μειωμένη σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2021 (3,59 δισ. και 2,01 δολάριο/μετοχή). 

Το τμήμα διαχείρισης πλούτου, όπως προαναφέρθηκε, εμφάνισε έσοδα 6,6 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 6% σε σχέση με πέρυσι. Άνοδος κατεγράφη και στα έσοδα από τόκους, χάρη στην αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve και στην ενίσχυση της τραπεζικής πίστης. 

Αντίθετα, τα έσοδα στο τμήμα επενδύσεων περιορίστηκαν κατά 15% και ανήλθαν στο 1,46 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά υπό διαχείριση assets μειώθηκαν στο 1,3 τρισ. από 1,57 τρισ. δολάρια το 2021.  

Μέσα στον Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια εξορθολόγησης των δαπανών, η Morgan Stanley περιέκοψε κατά 2% το εργατικό προσωπικό, κάτι που μεταφράστηκε σε 1.600 απολύσεις.  

Στον απόηχο των παραπάνω, η μετοχή της νεοϋορκέζικης εταιρείας στην προ-αγορά του χρηματιστηρίου ενισχύεται κατά περίπου 1,5% και ξεπερνά τα 93 δολάρια, διευρύνοντας τα μέχρι στιγμής κέρδη του 2023 (+7%).   

Ας σημειωθεί ότι τα τραπεζικά αποτελέσματα της Wall Street αφήνουν μια… γλυκόπικρη γεύση, με τις JP Morgan – Bank of America να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ τις Goldman SachsWells Fargo – Citigroup να μην εντυπωσιάζουν.    

Διαβάστε επίσης

Οι εστεμμένοι στη «Μεγάλη Βρεταννία» κι ο Αλβέρτος… χώρια, οι νέες δημοσκοπήσεις, το «ήχος και φως» Νο 2, το βαρύ σφυρί στο Ψυχικό και η νέα συμμαχία του Γερμανού 

Γιατί το Castiglion del Bosco στην Τοσκάνη αναδείχθηκε Νο1 ξενοδοχείο στον κόσμο

Γιατί οι γαλαζοαίματοι, οι μαφιόζοι, οι ράπερς και οι… νάρκισσοι φορούν δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο

Πηγή: newmoney.gr