Τετάρτη
29.03.2023

Morgan Stanley για τεχνητή νοημοσύνη: «Είναι μόδα που θα περάσει;»

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες επενδυτικές μόδες, με τους αναλυτές της Morgan Stanley, να θεωρούν τη δεδομένη στιγμή ότι το λεγόμενο Generative AI έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας «μόδας».

Kαθώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος και «ανθίζει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνει επίσης ένα μεγάλο κύμα χρηματοδότησης από τα venture capitals, ενώ διχάζει τα social media συγκεντρώνοντας υποστηρικτές και μη.

H Μorgan Stanley πιστεύει ότι το trend του τελευταίου διαστήματος με την τεχνητή νοημοσύνη είναι μια περαστική μόδα, καθώς είναι ένα προϊόν που μπορεί να απαντήσει σε μια ανάγκη της αγοράς και να γίνει κάτι το οποίο ο κόσμος θα θέλει να αγοράσει.

Εξάλλου, όπως εξηγεί ο οίκος, το δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία OpenAI, το ChatGPT, έφτασε τον Ιανουάριο 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σημειώνοντας ένα πρωτοφανές ρεκόρ, μόλις δύο μήνες μετά το ντεμπούτο της εφαρμογής στο Διαδίκτυο.

Το γεγονός αυτό, κατέστησε το ChatGPT την ηλεκτρονική εφαρμογή με τον ταχύτερο ρυθμό διαδικτυακής διάδοσης-ανάπτυξης στην ιστορία.

Ωστόσο, η Morgan Stanley αναγνωρίζει ότι η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης γεννά πολλά και σοβαρά ερωτήματα γύρω από το μέλλον των εργαζομένων.

Οι αναλυτές αναγνωρίζουν ότι οι συνέπειες είναι σοβαρές, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι κλάδοι του outsourcing εξυπηρέτησης πελατών, προγραμματιστών, πληροφοριών κτλ, οι οποίοι και επηρεάζονται, απασχολούν περισσότερα από 100 εκατ. άτομα στην Ασία.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία αυτή χρειάζεται έναν άνθρωπο για να την ελέγχει, και άρα αυτό θα λειτουργήσει προς το παρόν ως ανάχωμα στην απειλή για την απασχόληση, όπως επισημαίνει ο οίκος.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση

Απογοήτευσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – «Κρατήθηκε» στο 6,4% τον Ιανουάριο

Αντρέα Πινιατάρο (ΙΟΝ): Η επίθεση Ρώσων χάκερ έφερε στο προσκήνιο τον Ιταλό που ενδιαφέρθηκε για την Πειραιώς 

Πηγή: newmoney.gr