Σάββατο
30.09.2023

Μobile internet: Σε αυτή τη χώρα έχουν το πιο γρήγορο στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Πρωταθλητισμό στο γρήγορο mobile internet κάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που κρατούν τον τίτλο της χώρας με το πιο γρήγορο mobile internet παγκοσμίως. Με μέση ταχύτητα (download) τα 205,77 Mbps, τα ΗΑΕ βρέθηκαν τον Ιούλιο στην πρώτη θέση μεταξύ 143 χωρών, παγκοσμίως, στις ταχύτητες σύνδεσης μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Ookla, βρέθηκε τον Ιούλιο του 2023 στην 37η θέση ανάμεσα σε 143 χώρες στις ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η μέση ταχύτητα των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη λήψη δεδομένων (download) στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 59,8 Mbps. Όσον αφορά τις ταχύτητες upload, η Ελλάδα πέτυχε επίδοση 11,60 Mbps, ενώ η καθυστέρηση απόκρισης (latency) βρέθηκε τον Ιούλιο στα 23 ms.

Μια θέση στο βάθρο των πρωταθλητών κόσμου με τα πιο γρήγορα δίκτυα κινητού Ίντερνετ κέρδισε – και τον Ιούλιο – το Κατάρ με 186,35 Mbps, με το Κουβέιτ να ακολουθεί με 160,87 Mbps και την Ουρουγουάη να έπεται με 149,08 Mbps.

Στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών με το πιο γρήγορο mobile internet βρέθηκε η Νότια Κορέα με επίδοση 140,49 Mbps, ενώ η πρώτη συμμετοχή της Ευρώπης στη λίστα είναι η Νορβηγία στην 6η θέση με μέση ταχύτητα τα 122,72 Mbps.

Το Μπρουνέι (120,84 Mbps), η Ισλανδία (με 109,28 Mbps), η Ολλανδία (με 106,27 Mbps) και η Δανία (με 101,19 Mbps) συμπληρώνουν το παγκόσμιο “top10” των πιο γρήγορων δικτύων mobile internet στον κόσμο τον Ιούλιο. Στον αντίποδα, το πιο αργό mobile internet έχουν η Βενεζουέλα, το Αφγανιστάν και η Κούβα.

Παγκοσμίως, τον Ιούλιο η μέση ταχύτητα (download) στις συνδέσεις μέσω κινητών δικτύων, παγκοσμίως, διαμορφώθηκε στα 42,35 Mbps, ενώ η αντίστοιχη επίδοση στα σταθερά δίκτυα ήταν 82,56 Mbps.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως στις μετρήσεις των ευρυζωνικών συνδέσεων, βρέθηκε στην 104η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο σταθερό ίντερνετ, όπου περιλαμβάνονται 182 κράτη. Η μέση ταχύτητα σύνδεσης μέσω σταθερών δικτύων για τον Ιούλιο στην Ελλάδα ήταν 41,80 Mbps για το download και 7,57 Mbps για το upload.

Διαβάστε ακόμη  

Αλεξ και Μάικλ Χρήστου – Δύο 30χρονοι Ελληνες δημιουργούν μυθικές επαύλεις και yachts για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη (pics + vid) 

Φραγκογιάννης: 25 στρατηγικές και εμβληματικές επενδύσεις προς έγκριση – Τα νέα ραντεβού με την Intel  

Κρυπτονομίσματα: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που έχασαν όλα τα χρήματά τους (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr