Δευτέρα
11.12.2023

Μητσοτάκης σε Λαγκάρντ: Η Ελλάδα είναι αναμφίβολα ένα «success story» – Θα συνεχίσουμε το έργο μας

«H Ελλάδα πέρασε την προηγούμενη δεκαετία προσπαθώντας να παραμείνει στο ευρώ. Αυτή τη δεκαετία την αξιοποιεί για να συγκλίνει με την Ευρώπη. Η παραμονή στο ευρώ δεν ήταν εύκολη, αλλά η Ελλάδα είναι αναμφίβολα μια ιστορία επιτυχίας» υπογράμμισε απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδας προς τιμή της Κριστίν Λαγκάρντ και με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας σημείωσε ότι οι θετικές προοπτικές της υποστηρίζονται σθεναρά από την ταχεία βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. «Έχουμε ήδη επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα και το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας το 2023 και το 2024 προβλέπεται να είναι ένα από τα μικρότερα ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Η δημοσιονομική πειθαρχία και οι επιδόσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ανταμείφθηκαν με πλήρη πρόσβαση στις αγορές κρατικών ομολόγων με περιορισμένο spread έναντι των γερμανικών τίτλων και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας…  Αυτό ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω βελτίωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τη δεσμευσή του ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

«Μπροστά μας έχουμε πολύ σκληρή δουλειά. Στο υπόλοιπο της δεύτερης θητείας μου ως Πρωθυπουργός -έχουμε ακόμα σχεδόν τέσσερα χρόνια μπροστά μας, με ισχυρή λαϊκή εντολή και απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο-, θα δείτε πολύ περισσότερη δουλειά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας την ανάλυση big data, έμφαση στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης -γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ακανθώδες ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα στο protothema.gr

Πηγή: newmoney.gr