Μητσοτάκης: Προανήγγειλε νέα έκπτωση για το φυσικό αέριο

Το σχέδιό του για τους επόμενους 18 μήνες, έως ότου η χώρα πάει ξανά σε εκλογές, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον «’Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το φλέγον θέμα της ακρίβειας και δήλωσε πως η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξετάζει νέα έκπτωση για το φυσικό αέριο, ενώ αντίστοιχη μέριμνα θα ληφθεί και για το α’ τρίμηνο του 2022.

Πρόσθεσε πως ήδη από τον Οκτώβριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσφέρει έκπτωση 15% στους προμηθευτές της με τη δέσμευση να μειώσουν τις τιμές για τους καταναλωτές.

Μείωση στον φόρο κατανάλωσης: Κάθε πράγμα στον καιρό του

Όσον αφορά τις μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης ο πρωθυπουργός σχολίασε «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να μειώσει αρχικά τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, κάτι το οποίο έπραξε, ενώ στη συνέχεια μειώθηκαν οι φόροι των επιχειρήσεων και οι φόροι στην εργασία.

Οι πολιτικές αυτές πλαισιώθηκαν από ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων φιλικών προς τις επενδύσεις, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτό που απομένει τώρα είναι οι μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης.

Όσον αφορά την ανάπτυξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε σκοπός της κυβέρνησης είναι να πάμε σε μία υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών, η οποία θα μεταφράζεται σε νέες δουλειές κα διαθέσιμο εισόδημα.

Ο κος Μητσοτάκης μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως, ο επαναπροσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών θα οδηγήσει στη μείωση του φόρου. Τέλος όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022, είπε πως πράγματι έχει δεσμευθεί ως προς αυτή την κατεύθυνση, όμως πρόσθεσε πως είναι ακόμη νωρίς για να προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: mononews.gr