Κυριακή
23.01.2022

Μητσοτάκης: Aυξάνεται στα €703 ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί από την 1η Μαίου και θα είναι «σημαντική» σε σχέση με το 2% που δόθηκε αρχές του έτους

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από τηνΜαΐου αντί τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Έχω ζητήσει να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία για μια αύξηση του κατώτατου μισθού που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου», δήλωσε.

Αρνήθηκε  ωστόσο να τοποθετηθεί ως προς το ακριβές ύψος της. Περιορίστηκε να δηλώσει ότι «εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική πολύ μεγαλύτερη από το 2% που είδαν οι εργαζόμενοι την 1/1/2022.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήνέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα. «Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών και Εργασίας, θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι έχουν πληγεί σε αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Συγκεκριμένα αναφέρομαι προφανώς και στους κλάδους του πολιτισμού και της εστίασης που έχουν υποστεί ζημιά. Θα δοθεί η δυνατότητα για δύο εβδομάδες, σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν θα χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο- να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής. Άρα να μην πληρώνονται ουσιαστικά από την επιχείρηση αλλά από το κράτος», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

Λύση για 300.000 ιδιοκτησίες που διεκδικεί το Δημόσιο

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια η βίλα του “Mr. Raxevsky” Γ. Μουρτζούχου στην Εκάλη

Βρετανία: Κερδισμένη η λίρα από ενδεχόμενη παραίτηση Τζόνσον

Μητσοτάκηςκατώτατος μισθός

Πηγή: newmoney.gr