Κυριακή
25.02.2024

Microstrategy και Ελ Σαλβαδόρ μετράνε κέρδη από το Bitcoin

Η MicroStrategy, ο μεγαλύτερος θεσμικός κάτοχος Bitcoin στον κόσμο κατείχε σχεδόν 175.000 bitcoin στο ταμείο της στα τέλη Νοεμβρίου.

Η τεχνολογική εταιρεία MicroStrategy (MSTR) σημειώνει κέρδη άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα αποθεματικά της σε bitcoin (BTC) μετά το ράλι του κρυπτονομίσματος πάνω από τα 42.000 δολάρια. Με επικεφαλής τον τότε CEO και τώρα Εκτελεστικό Πρόεδρο Michael Saylor, η MicroStrategy άρχισε να αγοράζει bitcoin τον Αύγουστο του 2020.

Οι πιο πρόσφατες αγορές της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα και στις 30 Νοεμβρίου, η MicroStrategy κατείχε 174.530 bitcoin που αποκτήθηκαν για 5,28 δισεκατομμύρια δολάρια, ή μέση τιμή 30,252$ το κάθε νόμισμα. Με το bitcoin να διαπραγματεύεται στα 42.000 δολάρια νωρίτερα την εβδομάδα, η αξία των συμμετοχών της MSTR αυξήθηκε σε περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bitcoin (BTC) δεν έχει σημειώσει τέτοια υψηλά από τον Απρίλιοτου 2022, δηλαδή ακόμα και πριν από την κατάρρευση του Terra και του ντόμινο χρεοκοπιών εταιρειών κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα έφτασε να διαπραγματεύεται ακόμα και κάτω από τα $16.000 στο χειρότερο σημείο του bear market του 2022, δημιουργώντας τεράστιες μη πραγματοποιημένες ζημιές για την εισηγμένη. Ο Saylor, ωστόσο, συνέχισε να προσθέτει κρυπτονομίσματα στις συμμετοχές της εταιρείας, χρηματοδοτώντας αγορές με έναν συνδυασμό χρέους και έκδοσης νέων μετοχών.

Αντίστοιχα κέρδη μετράει και η επένδυση του κράτους του Ελ Σαλβαδόρ. Ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele είπε ότι το χαρτοφυλάκιο bitcoin της χώρας είναι τώρα κερδοφόρο κατά περίπου 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό των bitcoin που ανήκουν στο Ελ Σαλβαδόρ είναι σχετικά μικρό, αλλά η υιοθέτησή του κρυπτονομίσματος ως νόμιμο χρήμα και η δέσμευσή του να αγοράσει το ψηφιακό νόμισμα ήταν σημαντικές για την τιμή διαπραγμάτευσης.

Ο Bukele δήλωσε στο κοινωνικό δίκτυο Χ ότι το αμφιλεγόμενο στοίχημα της χώρας του στο bitcoin αποδίδει τώρα. «Οι επενδύσεις σε bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ είναι πλέον κερδοφόρες», δημοσίευσε τη Δευτέρα, «Με την τρέχουσα τιμή της αγοράς bitcoin, αν πουλήσουμε το bitcoin μας, όχι μόνο θα ανακτούσαμε το 100% της επένδυσής μας, αλλά θα είχαμε και κέρδος» συμπλήρωσε.

Το Ελ Σαλβαδόρ καθιέρωσε ως νόμιμο χρήμα το κρυπτονόμισμα τον Σεπτέμβριο του 2021. Από εκείνο το σημείο, το Ελ Σαλβαδόρ άρχισε επίσης να αγοράζει bitcoin περιοδικά. Το χαρτοφυλάκιο της χώρας αποτιμάται περίπου στα 131 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανάρτηση του Bukele.

Source: liberal.gr