Δευτέρα
15.04.2024

MicroStrategy: Αγόρασε 12.000 bitcoin μετά την πώληση ομολόγων

Με τιμή αγοράς κάτω από τις 69.000 δολάρια/κρυπτονόμισμα αύξησε κατά 12.000 bitcoin το χαρτοφυλάκιό της η MicroStrategy. Το ποσό που κατέβαλε, ξεπέρασε τα 820 εκατ. δολάρια. Η αμερικανική εισηγμένη του δισεκατομμυριούχου Michael Saylor διατηρεί πλέον συνολικό απόθεμα μεγαλύτερο από 200.000 bitcoin (205.000 BTC συγκεκριμένα, με μέση τιμή αγοράς τις 33.796 δολάρια/token). Είναι ο θεσμικός «παίκτης» με τη μεγαλύτερη έκθεση στο blockchain του κορυφαίου κρυπτονομίσματος, με την BlackRock να ακολουθεί σε κοντινή απόσταση μέσω των ETFs στην αγορά spot των ΗΠΑ. Οι πρώτες επενδύσεις της MicroStrategy στο bitcoin πραγματοποιήθηκαν την πρώτη περίοδο της πανδημίας κορονοϊού.

Η ανακοίνωση για τη νέα αγορά bitcoin της MicroStrategy έρχεται λιγότερο από μια εβδομάδα μετά τη δήλωση του ιδρυτή και εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας, Michael Saylor, για το σχέδιο άντλησης τουλάχιστον 600 εκατ. δολαρίων μέσω μετατρέψιμων ομολογιών, τα οποία στη συνέχεια θα πήγαιναν για επενδύσεις στο bitcoin. Όπως έγινε γνωστό, το συνολικό ονομαστικό ποσό των χρεογράφων που πωλήθηκαν, ανέβηκε στα 800 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 100 εκατ. δολαρίων που εκδόθηκαν βάσει δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς. Αφαιρώντας τις εκπτώσεις των αρχικών αγοραστών, τις προμήθειες και τα εκτιμώμενα έξοδα διάθεσης, τα καθαρά έσοδα από την πώληση των ομολόγων για τη MicroStrategy ανήλθε στα 782 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο με το bitcoin να έχει ξεκινήσει το εντυπωσιακό του ράλι, ο Michael Saylor της MicroStrategy αποκόμισε κέρδη ύψους 4 δισ. δολαρίων σε δύο εβδομάδες.

Source: powergame.gr

Array