Παρασκευή
02.12.2022

Μετρητά $1,24 δισ. εντοπίστηκαν στο FTX

Η νέα διευθυντική ομάδα του Ομίλου FTX κατάφερε να εντοπίσει περισσότερα μετρητά που ανήκουν στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, γεγονός που ανεβάζει πλέον το ποσό σε συνολικά 1,24 δισ. δολάρια, όπως δήλωσε σε δικαστική κατάθεση ο Edgar Mosley, στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρείας Alvarez & Marsal.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Mosley σημείωσε ότι εντοπίστηκαν «ουσιαστικά υψηλότερα υπόλοιπα μετρητών» από αυτά που είχαν αποκαλυφθεί προηγουμένως. Συνέχισε λέγοντας ότι οι σύμβουλοι εξακολουθούν να επαληθεύουν περισσότερα υπόλοιπα και ότι η εταιρεία του συνεχίζει «να εντοπίζει και να επαληθεύει τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου FTX».

Ο τελευταίος απολογισμός μετρητών περιλαμβάνει 400 εκατ. δολάρια σε λογαριασμούς που ανήκουν στη χρηματιστηριακή εταιρεία Alameda Research του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της FTX Sam Bankman-Fried. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να διεξαγάγει ακροάσεις για την υπόθεση αργότερα σήμερα.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως υπολογίσει ότι είχε 564 εκατ. δολάρια σε τραπεζικά υπόλοιπα αφού διαπίστωσε τα ποσά που διατηρούσε σε 144 από τους 216 τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε συνδέσει με το FTX και σε πάνω από 100 συνδεδεμένες εταιρείες.

Τo update στα στοιχεία μετρητών δείχνουν την κλίμακα των προσπαθειών που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη από τους επαγγελματίες που απασχολούνται στην πτώχευση του FTX. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, John Ray III, επέκρινε την προηγούμενη διοίκηση υπό τον Sam Bankman-Fried για «πλήρη απουσία αξιόπιστων οικονομικών πληροφοριών».

Πηγή: euro2day.gr