Μεταβολές στο οργανόγραμμα στην Τράπεζα της Ελλάδος: Νέοι Γενικοί Διευθυντές οι Σπύρος Παντελιάς – Γιώργος Πάσχας

Σε αλλαγή του οργανογράμματος προχώρησε ο Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να δημιουργηθούν δύο νέες θέσεις γενικών διευθυντών

Σε αλλαγή του οργανογράμματος της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να δημιουργηθούν δύο νέες θέσεις γενικών διευθυντών.

Στις νεοσύστατες θέσεις του γενικού διευθυντή προάγονται οι στενοί του συνεργάτες και νυν διευθυντές, οι Σπυρίδων Παντελιάς και Γεώργιος Πάσχας.

Η θεσμοθέτηση των δύο νέων θέσεων εγκρίθηκε από το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ η ανάγκη δημιουργίας τους προέκυψε από το σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης της ΤτΕ με την επωνυμία «Μέλλον» το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη θέση του γενικού διευθυντή Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης με αντικείμενο την προληπτική εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων τοποθετήθηκε με απόφαση του διοικητή της ΤτΕ ο νυν διευθυντής Σπυρίδων Παντελιάς.

Στη νέα θέση γενικού διευθυντή Λειτουργιών με αντικείμενο την εφαρμογή στρατηγικών για την αποτελεσματική λειτουργία της Τράπεζας και την περαιτέρω βελτιστοποίηση των παρεχόμενων «οριζόντιων» υπηρεσιών της (Chief Operating Officer-COO), τοποθετήθηκε ο νυν διευθυντής Γεώργιος Πάσχας.

Οι ανωτέρω, παράλληλα με τα ως άνω καθήκοντά τους, θα ασκούν προσωρινά και καθήκοντα διευθυντή των Διευθύνσεων Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, οι «δύο γενικοί διευθυντές είναι καταξιωμένα στελέχη, με μακρόχρονη επιτυχημένη θητεία σε επιτελικές θέσεις, καθώς και συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες στα αντικείμενα που τους ανατέθηκαν. Εκτιμάται ότι η τοποθέτησή τους θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση των υπόλοιπων εγκεκριμένων από το Γενικό Συμβούλιο μεταβολών και στην ταχύτερη ομογενοποίηση των λειτουργιών των Διευθύνσεων και Μονάδων που εντάχθηκαν στην αρμοδιότητά τους.

Οι παραπάνω ουσιώδεις παρεμβάσεις αποτελούν τις πρώτες από μία σειρά οργανωτικών μεταβολών, οι οποίες θα ανακοινώνονται σταδιακά κατά την υλοποίησή τους».

Διαβάστε ακόμα:

MyDATA σε απλά Ελληνικά: Τι αλλάζει, ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις – Πλήρης οδηγός

Κωστής Κωνσταντακόπουλος: Αγόρασε τρία ακόμη φορτηγά πλοία φθάνοντας συνολικά τα 41

Kaspersky: 1 στους 3 δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στην κρυφή παρακολούθηση του συντρόφου του

Πηγή: newmoney.gr