Πέμπτη
06.10.2022

Metaverse και Δημοκρατία στις θεματικές του τέταρτου Democracy4All

Το Democracy4All είναι ένα παγκόσμιο event για την τεχνολογία blockchain, που εστιάζει στο πώς μπορεί να εφαρμοστεί στη διακυβέρνηση και τη δημοκρατία παγκοσμίως.

Το Democracy4All (ή D4A), το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2019, επιστρέφει στη Βαρκελώνη για την τέταρτη έκδοσή της σε υβριδική μορφή, προσφέροντας τόσο διαδικτυακή όσο και δια ζώησης εμπειρία, μετά την επιτυχία αυτού του μοντέλου πέρυσι. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το CBCat (Blockchain Center of Catalonia), το οποίο αποτελεί μέρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Βαρκελώνης, με την υποστήριξη της Καταλανικής Κυβέρνησης.

Ο προσανατολισμός του Democracy4All το καθιστά μοναδικό γεγονός στον κόσμο, καθώς εστιάζει στη χρήση του blockchain ως μέσου δημοκρατικής βελτίωσης όσον αφορά την κοινωνική, εταιρική και ατομική διακυβέρνηση. Προσφέρει στην Καταλονία την ευκαιρία να φιλοξενήσει το πιο σημαντικό διεθνές συνέδριο και να συμβάλλει στην επιτάχυνση του διαλόγου μεταξύ των κυβερνητικών φορέων και των νέων τεχνολογιών.

Το Democracy4All συγκεντρώνει ταλέντα, ειδικούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να μοιραστούν και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και τους κανονισμούς. Η ραχοκοκαλιά της εκδήλωσης βασίζεται στις 12 αρχές της χρηστής δημοκρατικής διακυβέρνησης που ορίστηκαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης, οι οποίες περικλείουν θεμελιώδεις αξίες που ορίζουν ένα κοινό όραμα δημοκρατικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη.

Ο κατάλογος των ομιλητών θα αποκαλυφθεί σύντομα από την οργανωτική επιτροπή. Στην περσινή εκδήλωση συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της τεχνολογίας και της πολιτικής, όπως ο John McAffee, ιδρυτής της McAffee, ο John Denton, Γενικός Γραμματέας του ICC, η Helen Köpman, επικεφαλής της Μονάδας Ψηφιακής Καινοτομίας και Blockchain στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή , Toomas Hendrik, πρώην πρόεδρος της Εσθονίας ή Jordi Puigneró, αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης.

Ένα από τα καυτά θέματα του D4A 2022 θα είναι, χωρίς έκπληξη, το Metaverse, στο οποίο θα αφιερωθεί μια ξεχωριστή αίθουσα στην φετινή εκδήλωση. «Η έκρηξη του Metaverse μόλις ξεκίνησε· τώρα αναγνωρίζουμε τη σημασία αυτών των νέων πραγματικοτήτων και τον αντίκτυπο που θα έχουν τα επόμενα χρόνια», ισχυρίζεται η Vasilisa Marinchuk, διευθύντρια της εκδήλωσης. “Όσο συναρπαστικό κι αν ακούγεται, υπάρχει, ωστόσο, πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει όσον αφορά τη ρύθμιση, τη διακυβέρνηση και τη δημοκρατία. Είναι σαν να φτάνουμε σε έναν νέο κόσμο και να θέσουμε τους βασικούς κανόνες σχεδόν από την αρχή. Είμαι βέβαιος ότι το Democracy4All, και οι συμμετέχοντες σε αυτό, θα έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτό».

Πολλές άλλες δραστηριότητες προγραμματίζονται για το διήμερο που διαρκεί η εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων πολλών παράλληλων events που θα καλύψουν διάφορα θέματα που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες συνεδρίες, όπου συμμετέχοντες και εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψη τους. Στόχος είναι να προσφερθεί μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων -που σχετίζονται πάντα με τον τεχνοπολιτικό χώρο- ώστε κάθε συμμετέχων, εταιρεία ή ένωση που επιθυμεί να συμμετάσχει να βρει τη θέση του στον διάλογο. Εκτός από αυτό, το Democracy4All θα προσφέρει επίσης start-up pitchings, μια έκθεση ψηφιακής τέχνης, κοκτέιλ μετά την εκδήλωση και χώρους δικτύωσης και ένα εορταστικό δείπνο.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: www.d4a.io