Σάββατο
03.06.2023

Meta: Αγόρασε την Giphy $315 εκατ. και τώρα την πουλά «κοψοχρονιά»

Το διαδικτυακό πρακτορείο φωτογραφιών Shutterstock ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εξαγοράσει την Giphy από την Meta Platforms έναντι 53 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το CNBC, πρόκειται για μία σημαντική απώλεια για την Meta, η οποία εξαγόρασε την Giphy το 2020 έναντι 315 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για ένα deal εξαγοράς, αποκλειστικά με χρήματα και σε μια παρουσίαση επενδυτών, η Shutterstock ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την καθοδήγηση εσόδων για ολόκληρο το έτος. Η εξαγορά θα προσθέσει «ελάχιστα έσοδα το 2023», σημείωσε η Shutterstock.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει τον Ιούνιο. Η μετοχή της Shutterstock σημείωσε άνοδο άνω του 3% στην προσυνεδρίαση την Τρίτη (23/5).

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου είχε διατάξει τη Meta να εκχωρήσει τη Giphy το 2022, επικαλούμενη πιθανές αντιανταγωνιστικές επιπτώσεις.

Η Giphy ενσωματώθηκε ομαλά στο οικοσύστημα της Meta και ήταν στόχος εξαγοράς για την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρόνια πριν την εξαγοράσει το 2020.

Οι εξαγορές στον τεχνολογικό κλάδο έχουν αντιμετωπίσει έντονο έλεγχο από την Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου τους τελευταίους μήνες. Η CMA μπλόκαρε τον Απρίλιο την προτεινόμενη εξαγορά της Activision από τη Microsoft έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επικαλούμενη δυνητικά δυσμενείς συνέπειες στη βιομηχανία παιχνιδιών cloud.

Όπως πολλές εταιρείες τεχνολογίας, η Meta αντιμετώπισε αυστηρότερη ρυθμιστική εποπτεία και στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Καμπανάκι» για τον αντίκτυπο που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ψυχολογία των νέων

«Θετική ψήφος» και από τους θεσμούς για τη μετα-μνημονιακή πρόοδο της οικονομίας- Καμπανάκι για τις οφειλές

Αγγελίνα Τερλάκη (Red Dot Analytics): H Ελληνίδα από τη λίστα “30 Under 30 Asia” του Forbes μιλάει στο newmoney (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr