Σάββατο
02.12.2023

Messenger και Marketplace: Η Meta κινείται νομικά κατά του κανονισμού για τις ψηφιακές πλατφόρμες της ΕΕ

Έφεση κατά του ορισμού των Messenger και Marketplace ως «gatekeeper» άσκησε η Meta, αμφισβητώντας τον νέο κανονισμό της ΕΕ που καθορίζει τους κανόνες για τις ψηφιακές αγορές (DMA).

Η Meta γίνεται η πρώτη εταιρεία Big Tech που αμφισβητεί τον νέο κανονισμό της ΕΕ, η οποία τον Σεπτέμβριο επέλεξε 22 υπηρεσίες «gatekeeper», τις οποίες διαχειρίζονται οι Microsoft, Apple, Google, Amazon, Meta και TikTok.

Σύμφωνα με το Reuters, το Facebook της Meta, το Instagram, το Marketplace και το WhatsApp θα υπάγονται σε αυτό το καθεστώς και θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

«Με αυτήν την προσφυγή, η Meta ζητά διευκρινίσεις σχετικά με συγκεκριμένα νομικά σημεία για τον χαρακτηρισμό των Messenger και Marketplace σύμφωνα με την DMA», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Δεν αλλάζει, ούτε μειώνει τη σταθερή δέσμευσή μας να συμμορφωθούμε με την DMA, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προετοιμαστούμε», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι το Messenger είναι μόνο μια λειτουργία συνομιλίας του Facebook, ενώ το Marketplace μια υπηρεσία από καταναλωτή σε καταναλωτή, συνεπώς δεν μπορεί να εμπίπτει στον ορισμό της διαδικτυακής υπηρεσίας διαμεσολάβησης. Σε ό,τι αφορά τα Facebook, Instagram και WhatsApp, η Meta δήλωσε ότι δεν θα αμφισβητήσει τον χαρακτηρισμό.

Η DMA απαιτεί από τις Microsoft, Apple, Google, Amazon, Meta και TikTok να επιτρέπουν στις πλατφόρμες τους εφαρμογές τρίτων ή καταστήματα εφαρμογών, και να διευκολύνουν τους χρήστες τους να αλλάζουν αν θέλουν τις προεπιλεγμένες εφαρμογές, επιλέγοντας εκείνες των ανταγωνιστών.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ διερευνούν ακόμη κατά πόσο θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες το Bing της Microsoft και το iMessage της Apple. Οι Microsoft και Google δήλωσαν ότι δεν θα αμφισβητήσουν τους κανόνες της DMA, ενώ η TikTok θα καταθέσει έφεση.

Διαβάστε ακόμη

Οι Έλληνες εφοπλιστές ηγούνται στις ναυπηγήσεις οικολογικών «πράσινων» πλοίων

Πώς κατανέμονται τα έργα άνω των €387 εκατ. του Ταμείου Ανάκαμψης στον τουρισμό (γραφήματα)

ΕΑΕΕ: Ασφαλιστική απάτη το 10% των περιπτώσεων αποζημίωσης στην Ευρώπη (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Πηγή: newmoney.gr