Πέμπτη
07.07.2022

Mastercard: Ο τρόπος που μπορείτε να αγοράσετε NFTs

Ένα ακόμα βήμα προς την mainstream οικονομία κάνουν τα NFTs, καθώς ο γίγαντας πληρωμών Mastercard ανακοίνωση ότι οι κάτοχοι καρτών του μπορούν πλέον να αγοράζουν NFTs σε διάφορες αγορές χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν πρώτα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, προκειμένου να το πετύχει αυτό η Mastercard συνεργάστηκε με τις NFT Immutable X, Candy Digital, The Sandbox, Mintable, Spring, Nifty Gateway και τον πάροχο Web3 MoonPay.

«Με 2,9 δισεκατομμύρια κάρτες Mastercard παγκοσμίως, αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο οικοσύστημα NFT», σύμφωνα με τον Raj Dhamodharan, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Mastercard για προϊόντα και συνεργασίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και blockchain.

Η Mastercard ερεύνησε πρόσφατα μια ομάδα άνω των 35.000 ατόμων σε 40 χώρες και διαπίστωσε ότι το 45% είχε αγοράσει ένα NFT ή θα σκεφτόταν να το αγοράσει, είπε η εταιρεία.

Επιπλέον διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες αναζήτησαν περισσότερη ευελιξία και ήθελαν να μπορούν να πληρώνουν με κρυπτογράφηση για καθημερινές αγορές ή να χρησιμοποιούν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να αγοράσουν ένα NFT.

Η εταιρεία πληρωμών είπε επίσης ότι θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια των πελατών και στην προστασία των δεδομένων των χρηστών σε όλη τη διαδικασία αγοράς ενός NFT.

Τον Ιανουάριο, το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase που εδρεύει στις ΗΠΑ δήλωσε ότι συνεργάζεται με τη Mastercard για να κάνει τις αγορές NFT πιο προσιτές σε ένα ευρύτερο φάσμα καταναλωτών.