Πέμπτη
08.12.2022

Μασκ: Τι έκοψε στους εργαζόμενους του Twitter με το πρώτο του email

Έπειτα από το μπαράζ απολύσεων σε μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της Twitter, ο Έλον Μασκ στο πρώτο του email προς τους εργαζόμενους της πλατφόρμας έβαλε τέλος στην τηλεργασία και προειδοποίησε για «δύσκολες στιγμές».

Ειδικότερα, με νεότερη επιστολή του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος απέκτησε το δημοφιλές social media έναντι 44 δισ. δολαρίων, ξεκαθάρισε ότι η εξ αποστάσεως εργασία πλέον καταργείται. 

Όλοι οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες κάθε εβδομάδα, εκτός αν έχουν λάβει ειδική άδεια από τον ίδιο.  

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στο μπαράζ μέτρων που έχει λάβει ο Μασκ σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων από την ανάληψη των ηνίων του Twitter κατά το οποίο, έχει απολύσει το μισό προσωπικό και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής.

Ακόμα, ο Μασκ ανακοίνωσε τη συνδρομή των 8 δολαρίων σε όσους θέλουν να διατηρήσουν την πιστοποίηση του λογαριασμού τους.

Πριν από την ολοκλήρωση της αγοροπωλησίας, οι υπάλληλοι της εταιρείας είχαν τη δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε επιθυμούσαν. Το θέμα είχε απασχολήσει από τις πρώτες επαφές που είχε ο μεγιστάνας με το προσωπικό, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως είναι αντίθετος στην τηλεργασία και αποδέχεται εξαιρέσεις μόνο για εξαιρετικούς λόγους.

Ακόμα, ακύρωσε τις «ημέρες ανάπαυσης», ένα μηνιαίο ρεπό που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από την περίοδο της καραντίνας.

Διαβάστε ακόμη:

Η… αποκαθήλωση της μεζονέτας – Ποια σπίτια και γιατί πωλούνται ακριβότερα (γραφήματα)

Το Red Bull δίνει… λεφτά: Ο κληρονόμος του ιδρυτή είναι ο πλουσιότερος 30άρης της Ευρώπης

Google One VPN: Έρχεται σε υπολογιστές Windows και Mac – Πώς να προστατεύσετε τη σύνδεσή σας

Πηγή: newmoney.gr