Πέμπτη
18.04.2024

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Eχασε $3 εκατ. μετά το blackout σε Facebook και Instagram

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχασε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα, αφού οι πλατφόρμες-ναυαρχίδες της εταιρείας, το Facebook και το Instagram, αντιμετώπισαν παγκόσμιο blackout.

Η καθαρή αξία του Ζούκερμπεργκ μειώθηκε κατά 2,79 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα στα 176 δισεκατομμύρια δολάρια στον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, αλλά διατήρησε τη θέση του ως ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μετά την πολύωρη παγκόσμια διακοπή λειτουργίας, οι μετοχές της Meta υποχώρησαν κατά 1,6%, οδηγώντας στη διάβρωση της καθαρής αξίας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Οι μετοχές της Meta έκλεισαν τη νυχτερινή συνεδρίαση στη Wall Street στα 490,22 δολάρια ανά τεμάχιο.

Οι χρήστες του Facebook, του Instagram και του Threads αντιμετώπισαν δυσκολίες πρόσβασης στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Τρίτης.

Επιπλέον, οι χρήστες του Meta Quest αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης στα ακουστικά τους. Πολλοί χρήστες του YouTube σημείωσαν επίσης ότι αντιμετώπισαν σφάλμα κατά τη χρήση της πλατφόρμας, όπως μεταδίδει το India Today.

Η διακοπή λειτουργίας διήρκεσε περίπου μία ώρα προτού όλες οι εφαρμογές επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, οι χρήστες ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν σελίδες σφάλματος “αποτυχία φόρτωσης” τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook. Ορισμένοι χρήστες του Instagram σημείωσαν ότι μπορούσαν να δουν παλαιότερες ιστορίες παρά το σφάλμα. Ωστόσο, πολλοί λογαριασμοί στο Facebook αποσυνδέθηκαν αυτόματα κατά τη διάρκεια της διακοπής.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X κατακλύστηκε από αναρτήσεις των ατόμων που επλήγησαν. Ο ιδιοκτήτης της X, Έλον Μασκ, ειρωνεύτηκε ακόμη και την αντίπαλη Meta, αφού οι εμβληματικές πλατφόρμες της υπέστησαν τη διακοπή λειτουργίας.

«Αν διαβάζετε αυτή την ανάρτηση, είναι επειδή οι διακομιστές μας λειτουργούν», ανέφερε ο Μασκ σε μια ανάρτηση στο X.

Διαβάστε ακόμη

Στην ευρωπαϊκή λίστα του ENTSO-E η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Γερμανίας άνω των €8 δισ.

Τα 5 μεγάλα deals 600 εκατ. ευρώ της τριετίας που αλλάζουν τον χάρτη της πληροφορικής

Περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα – Αυξάνει τις απευθείας πτήσεις η Air China

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array