Δευτέρα
27.05.2024

Marathon Digital: Γιατί το νέο halving δεν αποτελεί game changer

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για την πορεία του bitcoin μετά το halving ο Fred Thiel, CEO της Marathon Digital Holdings, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του στο Bloomberg, η έγκριση των ETFs σε συνδυασμό με τη μεγάλη εισροή κεφαλαίων που ακολούθησε τους επόμενους μήνες οδήγησαν σε σημαντική ανατίμηση της αγοράς. Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψιν ότι για πρώτη φορά πριν από ένα halving το bitcoin βρίσκεται τόσο κοντά στο ιστορικό υψηλό, κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για νέο θεαματικό ράλι τιμών μετά την ολοκλήρωση του «μισού».

«Νομίζω ότι η έγκριση του ETF, η οποία ήταν τεράστια επιτυχία, προσέλκυσε κεφάλαια στην αγορά και ουσιαστικά έφερε νωρίτερα αυτό που θα μπορούσε να είναι η ανατίμηση των τιμών που τυπικά θα βλέπαμε τρεις έως έξι μήνες μετά το halving» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι βλέπουμε ήδη ένα μέρος αυτού του γεγονότος και αυτό έχει οδηγήσει ένα μέρος της ζήτησης».

Όπως εκτίμησε το τέταρτο halving θα έχει πιθανότατα «μικρή επίπτωση στις τιμές», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το ράλι ανόδου που σημείωσε το bitcoin πριν από το νέο «μισό». «Ως μεταλλωρύχοι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε σε ένα halving, όπου για πρώτη φορά οι τιμές δεν έχουν μειωθεί πριν από το “μισό”, αλλά έχουν ανέβει» τόνισε.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη του επικεφαλής της Marathon Digital πηγαίνει… κόντρα στο ρεύμα που θέλει το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να εκτοξεύεται ακόμα και στις 150.000 δολάρια πριν φύγει η χρονιά. Από τις αρχές του 2024 η τιμή του bitcoin έχει αυξηθεί κατά 65%. Τον Μάρτιο ο «βασιλιάς των crypto» σημείωσε διαδοχικά ιστορικά υψηλά, προσεγγίζοντας τις 74.000 δολάρια. Τo τέταρτο halving του bitcoin αναμένεται στις 20 Απριλίου 2024. Η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης του κρυπτονομίσματος στα ανταλλακτήρια είναι στις 69.375 δολάρια, ενισχυμένη κατά 0,65%.

Source: powergame.gr

Array