Παρασκευή
08.12.2023

Lenovo Group: Καθαρά έσοδα $273 εκατ. στο β’ τρίμηνο – «Bλέπει» ανάκαμψη στον τομέα της τεχνολογίας

Το Lenovo Group μαζί με τις θυγατρικές του ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του β’τριμήνου που αναφέρουν έσοδα ύψους 14,4 δισ. δολαρίων και καθαρά έσοδα ύψους 273 εκατ. δολαρίων.

Το περιθώριο μικτού κέρδους βελτιώθηκε από έτος σε έτος στο 17,5%, που αποτελεί ρεκόρ για αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Οι διαφορετικοί μοχλοί ανάπτυξης του ομίλου συνέχισαν να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις, με τα έσοδα εκτός ηλεκτρονικών υπολογιστών να αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών εσόδων, αυξημένα κατά τρεις μονάδες από έτος σε έτος.

Μάλιστα η Lenovo Group βλέπει ξεκάθαρα σημάδια ανάκαμψης στον τομέα της τεχνολογίας, με βασικούς συντελεστές στις τριμηνιαίες βελτιώσεις της απόδοσής της τη λειτουργική επάρκεια και τη συνεχή επένδυση στην καινοτομία.

Στο μέλλον σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η Lenovo θα αξιοποιήσει περαιτέρω τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ βρίσκεται σε μοναδική θέση να ηγηθεί της νέας εποχής, δεδομένου του υβριδικού μοντέλου AI που ήδη προσφέρει, του χαρτοφυλάκιού της με προϊόντα pocket to cloud, αλλά και του ισχυρού οικοσυστήματος συνεργασιών σε συνδυασμό με το ολοένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών και δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης της.

Οι επενδύσεις στην καινοτομία θα ενισχύσουν περαιτέρω την ικανότητα της Lenovo να οδηγεί τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία.

Εκτίμηση του ομίλου είναι ότι θα επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης από έτος σε έτος πολύ σύντομα.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχίζουν φοροέλεγχοι και σε μισθωτούς – συνταξιούχους

Γιατί ο Ελον Μασκ κινείται νομικά εναντίον της Media Matters (tweet)

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 24 Νοεμβρίου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr