Σάββατο
30.09.2023

Κρυφοεπενδυτής crypto ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατέχει έως και 500.000 δολάρια σε Ethereum, αναφέρει δημοσίευμα του Forbes για τον άλλοτε «σκεπτικιστή» των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος όμως φρόντισε να επενδύσει στη σχετική αγορά. Επικαλούμενο στοιχεία από το Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας των ΗΠΑ, το περιοδικό αναφέρει ότι το συγκεκριμένο «πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων» σε Ethereum συνδέεται με τη συλλογή NFT (Non-fungible tokens) που είχε κυκλοφορήσει ο Τραμπ μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Η περιορισμένη έκδοση των 44.000 NFTs, η οποία παραπέμπει σε ψηφιακά κινούμενα σχέδια και απεικόνιζε μεταξύ άλλων τον Τραμπ ως «σούπερ ήρωα», κυκλοφόρησε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 και έγινε ανάρπαστη. Λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2023, ο Τραμπ κυκλοφόρησε και δεύτερη συλλογή, η οποία επίσης εξαντλήθηκε -αν και το ενδιαφέρον ήταν λιγότερο ζωηρό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Coindesk, κάθε κάρτα από τη συλλογή «Donald Trump Digital Trading Cards» κόστιζε 99 δολάρια. «Οι Trump Digital Trading Cards (NFT) προορίζονται για συλλεκτικά αντικείμενα μόνο για ατομική διασκέδαση, όχι για επένδυση», ήταν η ανακοίνωση που συνόδευε τη συλλογή.

Νεότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι από τη στιγμή που οι συγκεκριμένες κάρτες βγήκαν στην αγορά, έχουν πραγματοποιηθεί πωλήσεις που ξεπερνούν τα 19 εκατ. δολάρια, με αρκετές ανταλλαγές να γίνονται το τελευταίο δίμηνο μετά την απαγγελία κατηγοριών για την υπόθεση με τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο εξοχικό του στη Φλόριντα.

Όταν ο Τραμπ άφηνε αιχμές για τα κρυπτονομίσματα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είναι υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές του 2024, είχε επανειλημμένα εκφράσει τον σκεπτικισμό του για τα κρυπτονομίσματα.

«Δεν είμαι οπαδός του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη και βασίζεται στον… αέρα» είχε γράψει τον Απρίλιο του 2019, προσθέτοντας: «Τα μη ρυθμιζόμενα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων».

Source: powergame.gr