Τετάρτη
26.06.2024

Κοντά σε ρεκόρ η εξόρυξη του bitcoin με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ

Ιστορικά υψηλά επίπεδα προσέγγισε η υπολογιστική ισχύς που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ύστερα από τη μεταφορά αυτών των δραστηριοτήτων από την Κίνα, όπου απαγορεύτηκαν πρόσφατα, σε άλλες χώρες και κυρίως στις ΗΠΑ. Το ποσοστό κατακερματισμού του bitcoin, ένα μέτρο που μετρά την υπολογιστική ισχύ που χρησιμοποιείται από το δίκτυο του ψηφιακού νομίσματος, αυξήθηκε στα 172 th/s που σημαίνει πως γίνονται 172 τρισεκατομμύρια υπολογισμοί το δευτερόλεπτο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Μάιο, αναφέρουν οι Financial Times.

Προ οκταμήνου, η Κίνα απαγόρευσε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, καθώς είναι μια δραστηριότητα που καταναλώνει ασύγκριτα μεγάλες ποσότητες ρεύματος. Ακόμη και μετά το μέτρο αυτό, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετώπιζε μεγάλες ανεπάρκειες στην ηλεκτροδότηση, με το Πεκίνο να δίνει εντολή για την αύξηση της παραγωγής άνθρακα.

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κρυπτονομισμάτων είναι ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματα όσων είναι αντίθετοι και επιφυλακτικοί ως προς την ευρεία χρήση τους. Σύμφωνα με το Cambridge Centre of Alternative Finance, οι ΗΠΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο κέντρο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, καταδεικνύοντας την ευκολία με την οποία μετακινούνται αυτές οι δραστηριότητες. Δεν είναι τυχαίο που οι ρυθμιστικές αρχές δυσκολεύονται να επιβάλουν να αποτελεσματικό κανονιστικό πλαίσιο για την παγκόσμια βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Ένας επίσης δημοφιλής προορισμός στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι το Καζακστάν. Εκεί η κυβέρνηση του Καζακστάν προειδοποίησε πως θα επιβάλει περιορισμούς στην ηλεκτροδότηση των 50 κέντρων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που είναι επίσημα αναγνωρισμένα. Η κρατική εταιρεία Kegoc τόνισε πως ελλοχεύει ακόμη και κίνδυνος να τα αποσυνδέσει από το δίκτυο εάν καταστεί αναγκαίο. Στις ΗΠΑ παρατηρείται μια στροφή σε πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς, με την Marathon Digital, μια εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, να προβλέπει πως θα φθάσει σε νέα ρεκόρ μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

ΠΗΓΗ: powergame.gr

Array