Κλείνει η κρυπτοτράπεζα Silvergate

Η Silvergate, η τράπεζα με έδρα το Σαν Ντιέγκο, η οποία μετατράπηκε σε τράπεζα για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές της ενόψει της αναταραχής στις αγορές ψηφιακών νομισμάτων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενη «πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο και στις ρυθμιστικές αρχές», η Silvergate ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «η εκούσια εκκαθάριση της τράπεζας είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός». Η αποκάλυψη οδήγησε τη μετοχή της να πέσει περισσότερο από 30% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, στα 3 δολάρια ανά μετοχή.

Τα τελευταία χρόνια, η Silvergate είχε εξελιχθεί στη μεγαλύτερη τράπεζα κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, προσελκύοντας έως και 14 δισ. δολάρια σε καταθέσεις πελατών και φτάνοντας σε τιμή μετοχής πάνω από 200 δολάρια στα τέλη του 2021.

Αλλά μετά την κατάρρευση του FTX, του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων με έδρα τις Μπαχάμες, ξεκίνησε η κατηφόρα. Την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα προειδοποίησε τους επενδυτές σε μια κατάθεση ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να κλείσει, αποδίδοντας τα αυξανόμενα προβλήματα εν μέρει στις εκκρεμείς έρευνες για τις δραστηριότητές της. Η κατάθεση επιβεβαίωσε επίσης προηγούμενες αναφορές ότι ήταν υπό διερεύνηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin υποχωρεί 1,5%, στις 21.662 δολάρια, ενώ το Ether με ίδια πτώση βρίσκεται στα $1.530.

Πηγή: euro2day.gr

Array