Κυριακή
22.05.2022

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Έως τον Απρίλιο το πρόγραμμα επιδότησης για ηλεκτρικά οχήματα

Οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφτασαν πέρυσι τις 6.967, που αποτελεί νέο ρεκόρ, έναντι στόχου για 3.750 και 480 ταξινομήσεων το 2019

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχει προκηρυχθεί ο νέος κύκλος του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», με αυξημένες επιδοτήσεις για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα προκηρυχθεί ειδικό πρόγραμμα για την αντικατάσταση ταξί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με ηλεκτρικά και παράλληλη απόσυρση των υφιστάμενων.

Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός στο 5ο συνέδριο Ηλεκτροκίνησης, με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος επιτεύχθηκε η υπερκάλυψη του στόχου για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπει ο ενεργειακός και κλιματικός σχεδιασμός, καθώς οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφτασαν πέρυσι τις 6.967.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ, έναντι στόχου για 3.750 και 480 ταξινομήσεων το 2019. Στο πλαίσιο του προγράμματος υπέβαλαν αίτηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δικύκλου ή ποδηλάτου, περισσότεροι από 18.000 πολίτες.

Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα τόσο από φυσικά πρόσωπα, όσο και από επιχειρήσεις, ενώ το νέο πρόγραμμα για τα ταξί θα προβλέπει ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με παράλληλη απόσυρση του υφιστάμενου.

Διαβάστε ακόμη

«Φωτιά» σε οικονομίες – πληθωρισμό βάζει η αύξηση της τιμής του πετρελαίου (πίνακας)

MSC vs Maersk: Η κίνηση ματ του Απόντε στον παγκόσμιο ανταγωνισμό

Κλιματική αλλαγή: 60 είδη εντόμων «μετανάστευσαν» στην Ελλάδα σε 20 χρόνια

 

Πηγή: newmoney.gr