Σάββατο
25.03.2023

Κίνα: Προχωρά σε κατασκευή 600.000 νέων σταθμών βάσης τεχνολογίας 5G το 2023

Η Κίνα θα έχει κατασκευάσει περισσότερους από 2,9 εκατομμύρια σταθμούς βάσης για την προώθηση της τεχνολογίας 5G στα τέλη του 2023, όπως δήλωσε την Κυριακή. ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής Τζιν Τζουανγκλόνγκ.

Το Πεκίνο προγραμματίζει να προσθέσει περίπου 600.000 τέτοιους τεχνολογικούς σταθμούς αυτή τη χρονιά, επεκτείνοντας την κάλυψη μέσω της προσφοράς υπηρεσιών 5G σε αγροτικές περιοχές και βιομηχανικά πάρκα, όπως δήλωσε ο Τζιν στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπουργό, τόνισε ότι οι χρήσεις της τεχνολογίας 5G έχουν ευρύτατες εφαρμογές στην οικονομία, με έμφαση στους τομείς των ορυχείων, της παροχής ενέργειας, αλλά και της παραγωγής μεγάλων επιβατικών αεροσκαφών.

Ο Τζιν δήλωσε επίσης, ότι το Πεκίνο θα κάνει προσπάθειες για την προώθηση της βιομηχανικής χρήσης της τεχνολογίας 5G, ειδικότερα στη βιομηχανική παραγωγή, καθώς υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή περισσότερων από 10.000 μονάδων βιομηχανικής παραγωγής τεχνολογίας 5G στη διάρκεια της περιόδου υλοποίησης του 14ου Πενταετούς Προγράμματος Οικονομικής Ανάπτυξης (2021-2025).

Διαβάστε ακόμη

ΕΡΓΟΣΕ: Οι εργολαβίες δισεκατομμυρίων που στοίχειωσαν τα έργα του σιδηροδρόμου

Εκλογές και γκάλοπ, πολιτικό ρίσκο, νέο deal στις ασφάλειες και γαλλοελβετικές μπίζνες στο Ελληνικό 

Πλειστηριασμοί: Δυο βαριά ξενοδοχειακά σφυριά σε Κρήτη και Καλαμάτα με τον «πήχη» πάνω από €10 εκατ.

Πηγή: newmoney.gr