Σάββατο
02.12.2023

Κίνα: Ισχυρίζεται ότι κατασκευάζει το ταχύτερο δίκτυο internet στον κόσμο (tweet)

Η Κίνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει αυτό που αποκαλεί το πιο προηγμένο δίκτυο internet στον κόσμο, το οποίο υπόσχεται να λειτουργεί πολλές φορές γρηγορότερα από τα τρέχοντα δίκτυα, σύμφωνα με το CNN.

Το δίκτυο – το οποίο μπορεί να ταξιδεύει με περίπου 1,2 terabit (ή 1.200 gigabit) κάθε δευτερόλεπτο – είναι αρκετά γρήγορο για να μεταφέρει δεδομένα από 150 ταινίες σε ένα δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία κατασκευής τεχνολογίας Huawei.

Το παραπάνω παράδειγμα αντιπροσωπεύει θεωρητικές ταχύτητες που δεν θα εμφανιστούν σύντομα στα σπίτια των καταναλωτών. Ωστόσο, μια πιο ισχυρή, ταχύτερη υπηρεσία διαδικτύου έχει μία ευρεία γκάμα με θετικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις, όπως ταχύτερες μεταφορές πληροφοριών, πλεονεκτήματα συναλλαγών μετοχών και άλλες θετικές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.

Σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με το CNN, η Huawei και η China Mobile εγκαινίασαν επίσημα το δίκτυο κορμού επόμενης γενιάς της χώρας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου και το Cernet, ένα εκπαιδευτικό και ερευνητικό δίκτυο που χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση. Το δίκτυο κορμού είναι η δικτυακή υποδομή που μετακινεί την κυκλοφορία του διαδικτύου σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και μπορεί να υποστηρίξει μεταφορές δεδομένων από τεχνολογίες όπως το 5G και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η ανάπτυξη του βασικού δικτύου θα καθιερώσει τη χώρα ως «κυβερνοδύναμη» και «επιταχύνει την προώθηση των βασικών τεχνολογιών του διαδικτύου».

Διαβάστε ακόμη

Airbnb: Υπό την κρίση του ΣτΕ η νομιμότητα των μισθώσεων

Βασίλης Ψάλτης: «Παράθυρο στον κόσμο η συμφωνία Αlpha Bank – UniCredit για εμάς και τους πελάτες μας»

ΕΚΤ: Ο (αναπάντεχος) παράγοντας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑΠηγή: newmoney.gr