Καύσιμα: Χωρίς φρένο το ράλι στη βενζίνη – Έρχεται μεγάλη αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης (vid)

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων από τον Σεπτέμβριο του 2021 – Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο – Πάνω από τα $120 τα futures του αμερικανικού αργού

Συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι στις τιμές των καυσίμων, με την τιμή της αμόλυβδης σε αρκετά πρατήρια της Αθήνας έχει ξεπεράσει σήμερα τα 2,3 ευρώ ανά λίτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής Απόστολος Καλατζόπουλος ανέφερε ότι ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης αναμένουμε πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή του τις επόμενες δύο ημέρες.

Ο κ. Καλατζόπουλος έδωσε ένα παράδειγμα: Τον Σεπτέμβριο του 2021 για την αγορά 20 λίτρων αμόλυβδης αρκούσαν 34 ευρώ. Σήμερα για την ίδια ποσότητα χρειάζονται 48 ευρώ, είπε.

Ο κ. Καλατζόπουλος απέδωσε ευθύνες για την άνοδο στην τιμή των καυσίμων στο κράτος, σημειώνοντας «δεν φταίει ούτε το πρατήριο, ούτε οι πρατηριούχοι με τα πενιχρά τους κέρδη για την υπέρογκη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, είπε. Φταίει ότι το κράτος δεν κάνει κοινωνική πολιτική».

«Η χονδρική τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα ύψη. Κι αυτό είναι επιλογή του κράτους», το κράτος κερδοσκοπεί, γιατί όταν από το 1,70 ευρώ το λίτρο έχουμε φτάσει στο 2,30 ευρώ το λίτρο, είναι οι φόροι που έχουν ανεβάσει την τιμή», υποστήριξε.

«Πολλά κράτη έχουν κάνει μειώσεις στον Ειδικό Φόρο στα καύσιμα κι έχουν κατεβάσει την τιμή της βενζίνης, εμείς όχι στην βενζίνη, κάναμε μόνο μια μικρή οριζόντια μείωση στην τιμή του πετρελαίου», πρόσθεσε ο κ. Καλατζόπουλος.

«Πρέπει να μειωθεί και στην Ελλάδα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα τουλάχιστον για αυτό το δύσκολο διάστημα που περνάμε τώρα, επέμεινε». Πρέπει να γίνει μια οριζόντια μείωση στην τιμή της βενζίνης στην αντλία, όπως έγινε και με το πετρέλαιο, πρότεινε.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας – «Bonus» σε νοικοκυριά και Δημόσιο για την εξοικονόμηση ρεύματος

Το «Βατερλώ» των μικροεπενδυτών στα κρυπτονομίσματα

Motor Oil: Άλμα με 800 MW στις ΑΠΕ – Tέλη του έτους τελειώνει το deal με την Ελλάκτωρ

Πηγή: newmoney.gr