Πέμπτη
08.12.2022

Καμπάνια NFT για την υλοποίηση και του τελευταίου έργου του γλύπτη Christo

Πριν πεθάνει το 2020, ο γλύπτης Christo ευχήθηκε για την υλοποίηση των τελευταίων δύο πρότζεκτ που είχε σχεδιάσει με τη σύζυγό του, Jeanne-Claude.

Ζήτησε από τον Vladimir Yavachev – ανιψιό του και project manager τους τα τελευταία 32 χρόνια – να υποσχεθεί ότι θα υλοποιούσε τα «Arc de Triomphe, Wrapped» και «The Mastaba». Το πρώτο υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, για την υλοποίηση του δεύτερου ο Yavachev εγκαινίασε καμπάνια χρηματοδότησης.

 

 

Με ύψος 150 μέτρα, μήκος 300 μέτρα και πλάτος 225 μέτρα, το έργο θα αποτελείται από 410.000 βαρέλια πετρελαίου. Το ίδρυμα των Christo και Jeanne-Claude θα πωλεί ένα NFT για κάθε βαρέλι. «Το πρότζεκτ δεν βασίζεται σε κρατική χρηματοδότηση. Εφόσον το εκτιμούμενο κόστος είναι περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, εξετάζουμε πολλούς καινοτόμους τρόπους (περιλαμβανομένων των NFTs). Στην πραγματικότητα, είναι απλή αριθμητική, εάν δημιουργήσεις ένα NFT για κάθε βαρέλι με ανώτατη τιμή 10.000 δολάρια το ένα, έχεις το απαιτούμενο ποσό» εξήγησε ο Yavachev.

Η κατασκευή στην έρημο Liwa, 160 χιλιόμετρα νότια του ‘Αμπου Ντάμπι, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Μετά από παρέλευση 12 με 15 ετών, θα απαιτηθεί η αντικατάσταση των βαρελιών και κάθε κάτοχος NFT θα έχει τη δυνατότητα να πάρει το αρχικό βαρέλι του σπίτι του.

Source: athina984.gr