Σάββατο
22.01.2022

JPMorgan: Ζήτησε από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι τους

Η τράπεζα προέτρεψε τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να εμβολιαστούν και όσους είναι επιλέξιμοι να κάνουν την αναμνηστική δόση

Η JPMorgan Chase & Co έδωσε εντολή οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοί της να εργάζονται από το σπίτι τους, αρχής γενομένης από σήμερα 14 Δεκεμβρίου, ένδειξη ότι οι τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες ενισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο αυξάνονται τα κρούσματα και εξαπλώνεται η παραλλαγή Όμικρον της Covid-19.

Η αμερικανική τράπεζα, μία από τις πρώτες που επανάφεραν το προσωπικό τους στα γραφεία τους, επέτρεπε στους ανεμβολίαστους να εργάζονται από τα γραφεία της στο Μανχάταν, υπό την προϋπόθεση ότι θα έκαναν δύο τεστ την εβδομάδα.

Σε ένα υπόμνημα που απευθύνεται στο προσωπικό, η τράπεζα προέτρεψε τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να εμβολιαστούν και όσους είναι επιλέξιμοι, να κάνουν την ενισχυτική δόση. Χαλάρωσε επίσης την υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους εμβολιασμένους που εργάζονται στα γραφεία του Μανχάταν.

«Εξακολουθούμε να συμφωνούμε με τις υγειονομικές αρχές ότι ο εμβολιασμός για την Covid-19 είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, ιδίως ενόψει του χειμώνα και της νέας παραλλαγής, για αυτό σας παρακαλούμε, σκεφτείτε να εμβολιαστείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη και κάντε την αναμνηστική δόση αν έχετε εμβολιαστεί», αναφέρεται στο υπόμνημα αυτό.

Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με άλλους κλάδους, ενθάρρυναν ενεργά τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στα γραφεία. Όμως η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε ορισμένες στην αναθεώρηση της στρατηγικής τους.

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από χθες Δευτέρα είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα συνεχώς όσοι μπαίνουν σε γραφεία όπου ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. «Μοιάζει άδικο να απαιτούμε από τους εμβολιασμένους υπαλλήλους να φορούν μάσκα όλη την ημέρα στο γραφείο τους και αυτό θα ήταν ένα βήμα που θα επιβράδυνε την πρόοδο που έχουμε επιτύχει για την επιστροφή στην εργασιακή ομαλότητα», πρόσθεσε η τράπεζα στο υπόμνημά της.

Πάνω από το 90% του προσωπικού της στα γραφεία του Μανχάταν έχει ήδη εμβολιαστεί.

Διαβάστε ακόμη:

Τα σχέδια των τραπεζών για προσωπικό και καταστήματα – Τι αλλάζει με τις εθελουσίες

e-αποδείξεις: Ποιες θα σας γλιτώσουν από τον έξτρα φόρο το 2022

3D: Αυτή είναι η μεγαλύτερη μπριζόλα στον πλανήτη από εκτύπωση

Πηγή: newmoney.gr