Κυριακή
21.07.2024

JP Morgan: Υποχωρεί η μεταβλητότητα του bitcoin, ανοίγει ο δρόμος για τις τράπεζες

H πρόσφατη πτώση της μεταβλητότητας του bitcoin θα μπορούσε να ενθαρρύνει θεσμικούς φορείς, σημειώνει η JP Morgan.

«Αυτές οι ενδείξεις ομαλοποίησης της μεταβλητότητας του bitcoin είναι ενθαρρυντικές», δηλώνουν υπεύθυνοι χάραξης στρατηγικής όπως ο Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου. «Κατά τη γνώμη μας, μία δυνητική ομαλοποίηση της μεταβλητότητας του bitcoin θα βοηθούσε πιθανώς να αναζωογονήσει το θεσμικό ενδιαφέρον στο μέλλον», προσθέτει.

Η τρίμηνη μεταβλητότητα του ψηφιακού νομίσματος μειώθηκε στο 86% μετά την άνοδό της πάνω από το 90% τον Φεβρουάριο. Η εξάμηνη μέτρηση δείχνει να σταθεροποιείται στο περίπου 73%. Καθώς η μεταβλητότητα υποχωρεί, όλο και πιο μεγάλος αριθμός θεσμικών φορέων θα μπορούσε να «ζεσταθεί» και να μπει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Η μεταβλητότητα του νομίσματος έχει κρατήσει τις τράπεζες μακριά -καμία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες αυτή τη στιγμή δεν παρέχει άμεση πρόσβαση στο bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, οι παραδοσιακές εταιρείες της Wall Street ενδιαφέρονται περισσότερο για το νόμισμα, ιδιαίτερα αφότου διπλασιάστηκε φέτος, μετά το άλμα 300% το 2020.

Κοντά στο να προσφέρει τα πρώτα επενδυτικά μέσα για bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε πελάτες της βρίσκεται η Goldman Sachs. Η τράπεζα σκοπεύει να ξεκινήσει να προσφέρει επενδύσεις στην αναδυόμενη κατηγορία assets το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Mary Rich, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε διεθνής επικεφαλής ψηφιακών assets στο τμήμα διαχείρισης πλούτου.

Η Morgan Stanley σχεδιάζει να δώσει στους πλούσιους πελάτες πρόσβαση σε τρία funds που θα επιτρέψουν ιδιοκτησία crypto και η Bank of New York Mellon αναπτύσσει μια πλατφόρμα για παραδοσιακά και ψηφιακά assets.

Πηγή: euro2day.gr

Array