Δευτέρα
27.05.2024

iPhone 15: Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει (vid)

Με ανυπομονησία αναμένουν την παρουσίαση του νέου iPhone οι χρήστες των προϊόντων Apple, με την εκδήλωση να είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι φυσικό έχουν κυκλοφορήσει φήμες και διαρροές για τα καινούρια χαρακτηριστικά του νέου iPhone 15 με τους χρήστες να ανυπομονούν να τα γνωρίσουν.

Μία από τις πρώτες ενδείξεις για το τι να περιμένουν οι χρήστες του  έχει να κάνει με την αλλαγή στην παλέτα των χρωμάτων των νέων iPhone, καθώς αναμένονται οι κλασικές μπλε και μαύρες επιλογές, αλλά και μια νέα φυσική απόχρωση τιτανίου και μια παραλλαγή σε ασημί χρώμα. Οι πρώτες φήμες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο δεν θα κυκλοφορήσει σε χρυσό.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, φέτος η μετάβαση σε USB-C μπορεί να είναι μία καθοριστική αλλαγή, ενώ ας σημειωθεί ότι αυτή η πιθανή κίνηση έρχεται ως απάντηση στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το USB-C πρόκειται να γίνει το πρότυπο για όλα τα tablet και τα smartphones που πωλούνται από το επόμενο έτος.

Η ενοποίηση του συνδέσμου σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της θα εξορθολογίσει σίγουρα τις προσφορές της Apple και ενδεχομένως θα υποδηλώσει μια ευρύτερη απομάκρυνση από την κλασική θύρα Lightning.

Το Engadget επισημαίνει επίσης την πιθανότητα λεπτότερων πλαισίων και ενός πλαισίου τιτανίου. Οι χρήστες ενδέχεται επίσης να πρέπει να επιλέξουν το iPhone 15 Pro αν θέλουν σύνδεση Wi-Fi 6E. Επίσης, μέχρι αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για πιθανά μοντέλα “Ultra” που θα προστεθούν στη σειρά.

Τα νέα Pro θα έχουν τις περισσότερες αναβαθμίσεις, από μεγάλες βελτιώσεις στην κάμερα, περισσότερη RAM, νέο ισχυρότερο και πιο αποδοτικό επεξεργαστή, μέχρι και νέα κατασκευή από τιτάνιο.

Η πληθώρα αυτών των αλλαγών και των νέων χαρακτηριστικών αναμένεται να συνοδευτεί όμως και από μια αύξηση της τιμής, αφού υπάρχουν φήμες πως τα νέα iPhone θα είναι ακριβότερα από ποτέ.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του Ming-Chi Kuo, ενός γνωστού αναλυτή της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple στην TF International Securities, η εταιρία πιστεύει ότι η πιο ακριβή έκδοση, που ενδεχομένως θα φέρει την ονομασία iPhone 15 Ultra ή ξανά Pro Max, θα είναι η πιο επιτυχημένη.

Ο Kuo με τη σειρά του προβλέπει ότι αυτή η έκδοση όντως θα ευθύνεται για το 35 έως και 40% των συνολικών πωλήσεων του iPhone 15, καταγράφοντας το υψηλότερο μερίδιο μεταξύ των τεσσάρων εκδόσεων που αναμένεται να παρουσιαστούν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Kuo προβλέπει επίσης ότι οι πωλήσεις των ακριβότερων iPhone θα αυξηθούν κατά 10 έως 20% το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε σύγκριση με τα iPhone 14 Pro Max που είχαν αποσταλεί στα καταστήματα μέσα στην αντίστοιχη περίοδο φέτος.

Μεταξύ των αλλαγών του νέου Pro Max/Ultra μοντέλου, αναμένεται και η αναβάθμιση με μια περισκοπική κάμερα στο πίσω μέρος. Ωστόσο, η ενσωμάτωση τέτοιο φακού αναμένεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Kuo, αυτοί οι φακοί είναι τρεις έως τέσσερις φορές ακριβότεροι και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, το iPhone 15 Ultra θα μπορούσε να ξεκινά από 1.200 ή και από 1.300 δολάρια.

Το αν αυτή η πιθανή αύξηση της τιμής θα επηρεάσει τις πωλήσεις της Apple, μένει να το δούμε όμως, αφού η εταιρία φαίνεται πεπεισμένη ότι το κορυφαίο μοντέλο της θα είναι με διαφορά και το πιο επιτυχημένο εμπορικά.

Διαβάστε ακόμα

Moody’s: Πώς οι μεταρρυθμίσεις άνοιξαν το δρόμο για αναβαθμίσεις στην αξιολόγηση της Ελλάδας – Οι πιθανοί κίνδυνοι

ΤΑΙΠΕΔ: Ζημιές και… πονοκέφαλος για τις συνολικές απαιτήσεις 200 εκατ. από Italgas και Fraport

Τράπεζες: Σκληραίνουν τη στάση τους για επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array