Πέμπτη
29.09.2022

iPhone 14: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις για να εισάγει το νέο μοντέλο

Την ευκαιρία να αγοράσουν το νέο iPhone 14 θα έχουν οι Ρώσοι παρά το γεγονός ότι η Apple έχει εγκαταλείψει τη χώρα, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti την Πέμπτη, αναφερόμενος στο πρόγραμμα παράλληλων εισαγωγών που έχει αναπτύξει η Μόσχα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το πρόγραμμα τον Μάρτιο, όταν εξουσιοδότησε τους λιανοπωλητές να εισάγουν προϊόντα από το εξωτερικό χωρίς την άδεια του κατόχου του εμπορικού σήματος.

Ερωτηθείς εάν το νέο iPhone, που παρουσίασε η Apple την Τετάρτη, θα εισαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Denis Manturov είπε: «Γιατί όχι; Εάν οι καταναλωτές θέλουν να αγοράσουν αυτά τα τηλέφωνα, ναι. Θα υπάρχει η ευκαιρία».

Πώς κυκλοφορούν τα προϊόντα

Η Apple διέκοψε τις πωλήσεις νέων προϊόντων στη Ρωσία τον Μάρτιο, μια εβδομάδα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και το iPhone, το MacBook και άλλα προϊόντα της Apple παρέμειναν διαθέσιμα στα ρωσικά καταστήματα καθώς οι έμποροι λιανικής πωλούν το υπόλοιπο απόθεμα παλαιών μοντέλων τους και αποκτούν νέες συσκευές που κυκλοφόρησαν μέσω του νέου καθεστώτος εισαγωγής.

Το ρωσικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας MTS το πρωί της Πέμπτης πουλούσε ήδη τα νέα μοντέλα iPhone 14 κατόπιν προπαραγγελίας. Οι τιμές ξεκινούν από 84.990 ρούβλια (1.398 $) για την έκδοση 128 GB.

Η MTS είπε ότι η παράδοση μπορεί να διαρκέσει έως και 120 ημέρες και διατήρησε το δικαίωμα να ακυρώσει τις παραγγελίες εάν αντιμετώπιζε δυσκολίες κατά την εισαγωγή των προϊόντων.

Ο Manturov, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός, είπε τον περασμένο μήνα ότι το σχέδιο, το οποίο καλύπτει δυτικά προϊόντα, από πολυτελή ρούχα έως αυτοκίνητα, θα μπορούσε να φτάσει τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία φέτος, που ισοδυναμεί με περίπου το 4% των εισαγωγών της Ρωσίας το 2021.

Διαβάστε ακόμη

 

Έως και 62% των υπό ναυπήγηση πλοίων θα χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα

Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η κρίση πάγωσε τις δουλειές της Cenergy και του Φουρλή, ο γιατρός, οι μπίζνες και τα ποτά 

NOVA: «Τώρα ξεκινά ο ανταγωνισμός στα telecoms» -Τι σηματοδοτούν οι επενδύσεις για ανάπτυξη δικτύου 10 Gigabit

Πηγή: newmoney.gr