ΗΠΑ: Οι χρηματιστηριακές εισέρχονται στην αγορά των crypto

Οι χρηματιστηριακές εταιρείες της Wall Street επιζητούν να αποκτήσουν ένα κομμάτι από την αγορά των κρυπτονομισμάτων, ανταγωνιζόμενες τους θεσμικούς επενδυτές. Η ιδέα του αποκεντρωμένου χρήματος αποκτά όλο και περισσότερους «οπαδούς», με τους καθιερωμένους παίκτες του χρηματοοικονομικού κλάδου να αρχίζουν να αποδέχονται τα κρυπτονομίσματα ως ένα τυπικό επενδυτικό προϊόν.

Οι Jump Trading, GTS και Jane Street είναι κάποιες από τις χρηματιστηριακές εταιρείες που ξεκινούν ανοικτά τη διαπραγμάτευση ψηφιακών νομισμάτων. «Έχουμε δει πως υπάρχει μεγάλο θεσμικό ενδιαφέρον και θέλουμε να προσφέρουμε ενεργά τη στήριξη μας για τη δημιουργία αποτελεσματικότερων αγορών στα κρυπτονομίσματα», δήλωσε στους Financial Times η Μίνα Ντζούγεν, υψηλός στέλεχος της Jane Street.

Την ίδια ώρα, οι αρχές προσπαθούν να θέσουν στην αγορά αυτή κάποια όρια καθώς οι απότομες διακυμάνσεις των κρυπτονομισμάτων μαζί με τη χρήση τους για τη χρηματοδότηση παράνομων ενεργειών έχουν θορυβήσει τους αρμόδιους αξιωματούχους. Μέσα στην εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανάγκασε την Coinbase να ματαιώσει σχέδια για την κυκλοφορία πιστωτικού προγράμματος με ψηφιακά νομίσματα, γνωστό ως Lend.

«Όσο θα συνεχίσουμε να αναζητάμε μια σαφήνεια για το ρυθμιστικό πλαίσιο του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, καταλήξαμε στη δύσκολη απόφαση να μην εγκαινιάσουμε το πρόγραμμα USCD APY» ανακοίνωσε η Coinbase στην αρχή της εβδομάδας. Το USDC ανήκει στην κατηγορία των ψηφιακών νομισμάτων που είναι συνδεδεμένα με ένα νόμισμα ή και περισσότερα, γνωστά ως stablecoins. Σε αυτήν την περίπτωση, το USDC είναι συνδεδεμένο με το δολάριο. Σκοπός των stablecoins είναι να περιορίζονται οι απότομες διακυμάνσεις και αυτός είναι ο λόγος που οι κεντρικές τράπεζες του ανεπτυγμένου κόσμου εξετάζουν να θέσουν σε κυκλοφορία τη δική τους εκδοχή.

ΠΗΓΗ: powergame.gr