Τετάρτη
25.05.2022

Intel: Έως το 2024 θα βγάλει στους δρόμους αυτόνομα λεωφορεία

H Mobileye σκοπεύει να λανσάρει αυτόνομα λεωφορεία μεγέθους 12 έως 14 θέσεων στα οποία δεν θα υπάρχει τιμόνι και πεντάλ

Η Intel μέσω του εταιρικού της οχήματός Mobileye, σχεδιάζει την κατασκευή αυτόνομων, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2024.

Πρόκειται, σύμφωνα με το Reuters για μια προσπάθεια αναβάθμισης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων, που έως τώρα περιορίζεται σε οχήματα ταξί και οχήματα παράδοσης παραγγελιών.

Η Mobileye, μαζί με τους συνεταίρους της, EV Systems (κατασκευάστρια των οχημάτων) και Beep, σκοπεύει να λανσάρει αυτόνομα λεωφορεία μεγέθους 12 έως 14 θέσεων στα οποία δεν θα υπάρχει τιμόνι και πεντάλ. Ωστόσο, η ανάπτυξη και λειτουργία τους θα γίνει σε συγκεκριμένες «γεωπεριφραγμένες περιοχές» στις οποίες το όριο ταχύτητας είναι μέχρι 35 μίλια ανά ώρα (δηλαδή περίπου 56 χιλιόμετρα ανά ώρα)

Στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα αυτόνομα λεωφορεία θα είναι οικονομικότερα, θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα έλλειψης οδηγών, ενώ θα λύσουν και σειρά «αστικών» προβλημάτων όπως οι εκπομπές καυσαερίων και η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ο σχεδιασμός της Mobileye, ο λόγος για την ισραηλινή startup που εξαγοράστηκε από την αμερικανική Intel, προβλέπει την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων ταξί σε Ισραήλ και Γερμανία έως το τέλος του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάζεται με την startup Udelv για να θέσει σε λειτουργία ηλεκτροκίνητα, αυτόνομα οχήματα παράδοσης παραγγελιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2023, ενώ αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη:

Κωνσταντίνος Τσεκλένης: Στα «δίχτυα» των πλειστηριασμών για το νεοκλασικό στο Μεταξουργείο (pics)

Σκυλακάκης: Ικανοποιητικά τα έσοδα τον Ιανουάριο – πρωτογενές πλεόνασμα αντί έλλειμμα

«Παλίρροια» – Σουλιώτης: Πάει για δύο εξαγορές ως τον Απρίλιο και μετεξέλιξη σε όμιλο τροφίμων

Πηγή: newmoney.gr