Κυριακή
25.02.2024

Instagram: Αυτή είναι η νέα επικίνδυνη τάση που κυκλοφορεί (tweet)

Η τελευταία τάση που κυκλοφορεί στα social media και έχει τραβήξει την προσοχή των νεαρών χρηστών του Instagram, συνοδεύεται από σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Πρόκειται για την τάση «Get to Know Me», η οποία προτρέπει τους χρήστες να μοιραστούν προσωπικές λεπτομέρειες μέσω ενός προτύπου ερωτήσεων.

Η φαινομενικά «ακίνδυνη» αυτή τάση κρύβει όμως, πολλούς κινδύνους όπως επισημαίνει η Eliana Shiloh, αναλύτρια κυβερνοχώρου και στρατηγικού κινδύνου στην Deloitte, η οποία εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση μέσω του λογαριασμού της στο Tik Tok.

@elshiloh like genuinely why is this a thing #instagram #tiktok ♬ original sound – eliana shiloh

Μια προειδοποίηση που χρησιμεύει ως υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι να διαφυλάσσουμε την προσωπική μας ζωή και να προσέχουμε τι «μοιραζόμαστε» στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Η Shiloh στο βίντεο της στο TikTok, συμβουλεύει επειγόντως τους χρήστες να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους.

«Αν κάνατε αυτή την τάση στο Instagram με όλες τις ερωτήσεις, κυριολεκτικά διαγράψτε την αμέσως τώρα».

Η τάση περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός προτύπου με απαντήσεις σε προσωπικές ερωτήσεις, όπως η ηλικία, η ημερομηνία γέννησης, οι φοβίες, τα αγαπημένα πράγματα και άλλα. Ενώ αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να φαίνονται γενικές, συχνά συμπίπτουν με τις ερωτήσεις ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για την προστασία των διαδικτυακών λογαριασμών. Η Shiloh επισημαίνει αυτή την επικάλυψη ως πιθανό χρυσωρυχείο για τους χάκερ, παρέχοντάς τους εύκολη πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση λογαριασμών.

Οι ανησυχίες της Shiloh επεκτείνονται πέρα από την ασφάλεια των λογαριασμών, καθώς σημειώνει ότι η τάση αυτή μπορεί να ενισχύσει την κλοπή ταυτότητας και τη δημιουργία πλαστών λογαριασμών.

Η Shiloh μετέφερε το μήνυμά της σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, συζητώντας τους κινδύνους σε συνέντευξή της στη New York Post.

Διαβάστε ακόμη 

Πώς η κατάρρευση η Signa παρέσυρε τα γερμανικά πολυκαταστήματα Galeria

Καμπανάκι κινδύνου από την Παγκόσμια Τράπεζα: Τρίτη χρονιά επιβράδυνσης το 2024 (tweet + διαγράμματα)

Ξεπουλάει το MyAuto wallet: 33.873 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή σε 24 ώρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr