Σάββατο
02.12.2023

Ηνωμένο Βασίλειο: Φέρνει επίσημη νομοθεσία για τις δραστηριότητες crypto

Τα σχέδιά της για ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τη βιομηχανία crypto, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέροντας ότι θα προσπαθήσει να θεσπίσει επίσημη νομοθεσία για δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων έως το 2024.

Όπως αναφέρει το CNBC, η κυβέρνηση, σε σχετικό έγγραφο διαβούλευσης τονίζει ότι σκοπεύει να εντάξει μια σειρά από δραστηριότητες που αφορούν τη βιομηχανία crypto υπό τους ίδιους κανονισμούς που διέπουν τις τράπεζες και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παρουσιάζω αυτές τις τελικές προτάσεις για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο εκ μέρους της κυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, Άντριου Γκρίφιθ σε δήλωσή του.

«Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στον κλάδο για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο ως παγκόσμιο κόμβο για την τεχνολογία κρυπτοστοιχείων».

Οι προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες για ανταλλαγές, θεματοφύλακες που αποθηκεύουν κρυπτονομίσματα για λογαριασμό πελατών και εταιρείες δανεισμού κρυπτονομισμάτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προτείνει επίσης αυστηρότερα καθεστώτα για την αγορά και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισαγάγει νόμους για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης ενώπιον του Κοινοβουλίου έως το 2024, ωστόσο σε αυτό το στάδιο δεν είναι σαφές το πώς θα μοιάζουν αυτοί οι νόμοι. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο μπροστά στη διαδικασία από άλλες κορυφαίες χώρες της τεχνολογίας.

Η ΕΕ έθεσε ένα σαφές πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με τον κανονισμό MiCA (Markets in Crypto-Assets), συμπεριλαμβανομένης μιας διαδικασίας αδειοδότησης για εταιρείες κρυπτογράφησης.