Ινδονησία: «Παράνομα» τα crypto για τους μουσουλμάνους

Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε το σκληροπυρηνικό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών της Ινδονησίας (MUI), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το MUI ανακοίνωσε ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν συμβαδίζει με τη Σαρία, κι εως εκ τούτου είναι απαγορευμένη λόγω των στοιχείων της αβεβαιότητας και του στοιχηματισμού.

Ο Asrorun Niam Soleh, επικεφαλής θρησκευτικών διαταγμάτων, πρόσθεσε πάντως, ότι ένα ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ως εμπόρευμα εάν συμμορφώνεται με το νόμο της Σαρία και αποδεικνύει σαφές όφελος.

Η Ινδονησία έχει έναν από τους μεγαλύτερους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στον κόσμο με περίπου 237 εκατομμύρια, περίπου το 12,7% του συνόλου του κόσμου.

Αναφέρθηκε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η Ινδονησία σχεδίαζε να φορολογήσει τα κέρδη από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων για να ενισχύσει τα έσοδα εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Αν και η κεντρική τράπεζα της χώρας δήλωσε ότι τα crypto «δεν είναι νόμιμο μέσο πληρωμής» τον Ιανουάριο του 2018, η διαπραγμάτευση έχει επιτραπεί.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή διαπραγμάτευσης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων της Ινδονησίας Bappebti, υπήρχαν περίπου 4,5 εκατομμύρια επενδυτές crypto στη χώρα από τον Μάιο.

ΠΗΓΗ: ot.gr