Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι είναι αυτό που θα εκτοξεύσει τις τιμές τους

Νέα εποχή, νέα προβλήματα στην αυτοκίνηση, με τα ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν να αντιμετωπίσουν θέματα άγνωστα μέχρι τις μέρες μας

Ο… πυρετός της ηλεκτροκίνησης έχει χτυπήσει όχι μόνο τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες.

Και αυτό που θεωρούν όλοι ως δεδομένο είναι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνονται όλο και πιο φθηνά, καθώς η τεχνολογία τους θα εξελίσσεται.

Όμως υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να συζητηθούν εκτενέστερα.

Όπως για παράδειγμα οι απαιτήσεις σε πολύτιμα μέταλλα, τα οποία απαιτούν ενεργοβόρες διαδικασίες εξόρυξης και κατεργασίας, οπότε έτσι χάνεται ένα μεγάλο μέρος από το οικολογικό “άλλοθι” των ηλεκτρικών.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι οι τιμές αυτών των πολύτιμων μετάλλων.

Για παράδειγμα, η κατάσταση με το λίθιο έχει κυριολεκτικά ξεφύγει, καθώς έχει σημειώσει αύξηση πάνω από 500% μέσα στην τελευταία χρονιά.

Αυτό σύμφωνα με αναλυτές σημαίνει ότι θα μπορούσε να προσθέσει τουλάχιστον 1.000 δολάρια στην τιμή ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου, σταματώντας έτσι την πτωτική πορεία που έχουν οι τιμές τους τα προηγούμενα χρόνια και την πρόθεση των εταιριών να εξισώσουν τις τιμές τους με τις αντίστοιχες των συμβατικών μοντέλων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsauto

Πηγή: newmoney.gr