Κυριακή
25.02.2024

Ιάκωβος Καργαρώτος: Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος το 2023- Πάνω από 500.000 οι χρήστες iQOS

Την ώρα που η μητρική  Philip Morris International  ανακοινώνει ότι για πρώτη φορά από την ημέρα που κυκλοφόρησαν, τα έσοδα από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα iQOS ξεπέρασαν τα αντίστοιχα από τα καπνικά προϊόντα Marlboro, η θυγατρική της στην Ελλάδα, η Παπαστράτος καταγράφει τις δικές «πρωτιές».

Το 2023 οι καπνιστές που έχουν στραφεί πλέον στη χρήση Iqos ξεπέρασαν τις 500.000. Παράλληλα στην ελληνική αγορά τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων Iqos έχουν πλέον ξεπεράσει τις συνολικές πωλήσεων όλων των υπολοίπων καπνικών προϊόντων.

«Το 2023 ήταν ακόμη μια εξαιρετική χρονιά για την Παπαστράτος, μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία προς την επίτευξη του μεγαλεπήβολου στόχου μας η Ελλάδα να σβήσει το τσιγάρο» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, κ. Ιάκωβος Καργαρώτος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Πρόκειται για εντυπωσιακές επιδόσεις με δεδομένο ότι το Iqos μετρά μόλις εξίμιση χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά  και ήδη περισσότεροι από 500.000 πρώην καπνιστές έχουν στραφεί σε αυτό το εναλλακτικό προϊόν καπνίσματος.

Πάνω από τα Marlboro οι πωλήσεις Iqos

«Και σε παγκόσμιο επίπεδο όμως για την PMI ήταν χρονιά ορόσημο» τόνισε αναφερόμενος στις επιδόσεις σχετικά με τις πωλήσεις των εναλλακτικών προϊόντων της μητρικής εταιρείας τονίζοντας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα iQOS ξεπέρασαν για πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησαν, τα τσιγάρα Marlboro σε όρους καθαρού τζίρου, καθώς ο όγκος των αποστολών κλασικών τσιγάρων μειώθηκε κατά 1,9%.

Η Παπαστράτος, που έχει μετασχηματιστεί πλέον σε μια εταιρεία τεχνολογίας, έχει αναλάβει από πέρυσι ρόλο διοικητικού hub της Phillip Morris International για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με επικεφαλής και αντιπρόεδρο Ευρώπης, τον κ. Χρήστο Χαρπαντίδη, έχοντας υπό την ευθύνη της 12 χώρες μαζί με την Ελλάδα (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Μάλτα, Σλοβακία, Σερβία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Μαυροβούνιο.

Οι επενδύσεις διπλασίασαν την παραγωγή το 2023

Οι επενδύσεις στην εγχώρια αγορά από το 2017 που έσβησε το φουγάρο της ιστορικής καπνοβιομηχανίας φτάνουν συνολικά τα 700 εκατ. ευρώ. Το αποτύπωμα της  τελευταίας επένδυσης ύψους  200 εκατ. ευρώ, που είναι σε εξέλιξη  για την ενίσχυση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο με δύο νέες γραμμές παραγωγής για την  θερμαινόμενων ράβδων καπνού TEREA και δύο γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης έχει ήδη φανεί σε επίπεδο παραγωγής.

Το Iqos, το πιο δυνατό εξαγώγιμο προϊόν στην Ιαπωνία

 «Το 2023 παράξαμε διπλάσια ποσότητα από το 2022 λόγω των νέων εξελιγμένων μηχανών πολλαπλάσιας δυναμικότητας και με την ολοκλήρωση της επένδυσης το 2025 η δυναμικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος ενισχύοντας παράλληλα και το εξαγωγικό αποτύπωμα της εταιρείας που σήμερα έχει παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες με το Iqos να αποτελεί το πιο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας στην Ιαπωνία.

Η «πράσινη» επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ

Επιπλέον η εταιρεία έχει δρομολογήσει «πράσινη» επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για το εργοστάσιο του Ασπροπύργου. Η στρατηγική αυτή επένδυση, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους πρώτους μήνες του 2025, εντάσσεται στο πρόγραμμα Zero Carbon Tech της μητρικής εταιρείας Philip Morris International (PMI) και στοχεύει στη μείωση κατά 30% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του εργοστασίου της Παπαστράτος μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, μέχρι τις αρχές του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις οροφές του εργοστασίου, αντλιών θερμότητας, καθώς και – βιομηχανικού τύπου – ηλεκτρικού μπόιλερ. Με την ενεργειακή αναβάθμιση του εργοστασίου της, η Παπαστράτος θα επιτύχει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και κάλυψη σημαντικού μέρους των ενεργειακών της αναγκών χωρίς την απαίτηση ορυκτών καυσίμων ως πρώτες ύλες.

Διαβάστε επίσης

Hermès: Πώς κυριαρχεί στην πολυτέλεια και αυξάνει τις τιμές

Η λαμπρή εικόνα της οικονομίας και η αβελτηρία του ιδιωτικού τομέα

Τράπεζα Πειραιώς: Προχωρά στην πώληση των offsite ATMs στην Printec

Πηγή: mononews.gr