Τετάρτη
25.05.2022

Η Yuga Labs συγκέντρωσε πάνω από 285 εκατ. δολάρια με την πώληση εικονικής γης

Η Yuga Labs, η εταιρεία πίσω από τη σειρά NFTs «Bored Ape Yacht Club» έχει συγκεντρώσει κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 285 εκατομμυρίων δολαρίων πουλώντας tokens που αντιπροσωπεύουν γη σε ένα παιχνίδι metaverse το οποίο κατασκευάζει.

Τώρα, η Yuga Labs -η οποία συγκέντρωσε 450 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τον Andreessen Horowitz- έχει βάλει στόχο το λεγόμενο «metaverse».

Σε μια διαδικτυακή πώληση στις 30 Απριλίου, η Yuga Labs πούλησε NFT με το όνομα «Otherdeeds», τα οποία είπε ότι θα μπορούσαν να ανταλλάσσονται ως οικόπεδα εικονικής γης σε ένα μελλοντικό διαδικτυακό περιβάλλον με θέμα το Bored Ape που ονομάζεται «Otherside».

Το «Otherdeeds» μπορεί να αγοραστεί μόνο με τη χρήση του ApeCoin, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο.

Υπήρχαν 55.000 «Otherdeeds» προς πώληση, με τιμή 305 ApeCoin το καθένα και η εταιρεία έγραψε στο Twitter ότι έχουν εξαντληθεί.

Αυτό σημαίνει ότι η πώληση έφτασε τα 16.775.000 ApeCoin, δηλαδή περίπου 285 εκατ. δολ. από την Κυριακή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters με βάση την τιμή του ApeCoin στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase στις 12:10 GMT.

Δεν είναι σαφές πώς θα διανεμηθούν τα κεφάλαια, αν και η εταιρεία είπε ότι τα ApeCoin θα είναι «κλειδωμένα» για ένα χρόνο.