Η UBS ετοιμάζεται για πλήγμα $17 δισ. από την επείγουσα εξαγορά της Credit Suisse

Στα 17 δισ. δολ. υπολογίζει η UBS το οικονομικό πλήγμα που θα υποστεί από την επείγουσα εξαγορά της Credit Suisse, ενώ δηλώνει ότι η εσπευσμένη συμφωνία μπορεί να επηρέασε τoν δέοντα νομικό έλεγχο (due diligence).

Σε νέα κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αργά το βράδυ της Τρίτης, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός επισήμανε συνολική αρνητική επίπτωση περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προσαρμογές της εύλογης αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της νέας συνδυασμένης οντότητας, μαζί με ένα πιθανό πλήγμα 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από δικαστικές και ρυθμιστικές δαπάνες.

Ωστόσο, η UBS αναμένει να αντισταθμίσει τα παραπάνω με την καταγραφή ενός εφάπαξ κέρδους 34,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη λεγόμενη «αρνητική υπεραξία», η οποία αναφέρεται στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων σε πολύ χαμηλότερο κόστος από την πραγματική τους αξία.

Η επείγουσα εξαγορά της Credit Suisse από την UBS έναντι 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) έγινε με τη διαμεσολάβηση των ελβετικών αρχών μέσα στον Μάρτιο, με την Credit Suisse να ακροβατεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης εν μέσω ενός κύματος φυγής καταθέσεων και της κατακόρυφης πτώσης της τιμής της μετοχής της.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το CNBC, η UBS υπογράμμισε ότι το σύντομο χρονικό πλαίσιο υπό το οποίο αναγκάστηκε να διεξάγει τη δέουσα επιμέλεια ενδέχεται να επηρέασε την ικανότητά της να «αξιολογήσει πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις της Credit Suisse» πριν από την εξαγορά.

Διαβάστε ακόμη

Με παθητικό $1 δισ. οδηγήθηκε σε πτώχευση η Vice Media (πίνακες)

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε πληρώνονται οι ενστάσεις – Ποιοι θα επιστρέψουν ολόκληρο το δάνειο

Profile: Τα νέα συμβόλαια σε τέσσερις ηπείρους και το τριψήφιο ανεκτέλεστο (pics)

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr