Τετάρτη
21.02.2024

Η τιμή του $BTC αυξάνεται παρά τις εκροές από τα ETFs

Η τιμή του bitcoin ανέκαμψε πάνω από το επίπεδο των 43.000 δολαρίων με κύριο οδηγό τις προβλέψεις πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων αυτήν την εβδομάδα. Αυτό ακολουθεί μια απογοητευτική εβδομάδα κατά την οποία η τιμή διαπραγμάτευσης του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος σημείωσε μεγάλη πτώση.

Σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch, υπάρχει πιθανότητα 97,9% το επιτόκιο της Fed να παραμείνει στο τρέχον εύρος στόχου του 5,25%–5,50%.

Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε ξανά πάνω από το όριο των 43.000 δολαρίων τη Δευτέρα, για πρώτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Αντίστοιχα οι αναλυτές πιστεύουν πως οι εκροές από το ETF spot bitcoin της Grayscale Investments θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν. Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι ότι το sell off του bitcoin λόγω των εκροών από το ETF της Grayscale Investments θα μπορούσε να περιοριστεί. Τα νέα προϊόντα spot ολοκληρώνουν την τρίτη εβδομάδα διαπραγμάτευσης.

Αν και επιβραδύνθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι εκροές από το bitcoin ETF (GBTC) της Grayscale συνέχισαν να είναι μεγαλύτερες από τις εισροές σε άλλα αμοιβαία κεφάλαια σύμφωνα με την έκθεση της CoinShares.

Το GBTC, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο αμοιβαίο κεφάλαιο bitcoin που μετατράπηκε πρόσφατα σε ETF από μια δομή κλειστού τύπου, έχει σημειώσει ήδη καθαρές εκροές 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα νέα bitcoin ETF είχαν καθαρές εισροές μόλις 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά οι εκροές ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinShares.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της JPMorgan οι εκροές του bitcoin ETF της Grayscale «συνεχίζουν να επιβραδύνονται».

Αντίστοιχα δεδομένα της Arkham Intelligence δείχνουν ότι ο διαχειριστής κεφαλαίων Grayscale μετέφερε τη Δευτέρα περίπου 289 εκατομμύρια δολάρια bitcoin (BTC) στην Coinbase Prime (διαδικασία που οδηγεί σε πωλήσεις), σχεδόν το ήμισυ του μέσου ημερήσιου μεγέθους μεταφοράς των 530 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Η αύξηση της τιμής διαπραγμάτευσης προκάλεσε τη ρευστοποίηση άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων short θέσεων κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.

Ωστόσο τα Bitcoin ETFs βρίσκουν ανταπόκριση και σε άλλες αγορές. Η Harvest Global Investments, μια μεγάλη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα, υπέβαλε αίτηση για ένα ETF στο Χονγκ Κονγκ. Τον Δεκέμβριο του 2023, οι ρυθμιστικές αρχές του Χονγκ Κονγκ δήλωσαν έτοιμες να αξιολογήσουν αιτήσεις για ETF κρυπτονομισμάτων.

Η Venture Smart Financial Holdings, μια εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε επίσης ότι θα υποβάλει αίτηση για spot bitcoin ETF.

Source: liberal.gr