Κυριακή
28.11.2021

Η τεχνολογία blockchain επεκτείνεται στην ευρύτερη οικονομία

Υψηλές είναι οι προσδοκίες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain, η οποία αν και είναι συνυφασμένη με τα κρυπτονομίσματα, αρχίζει να βρίσκει εφαρμογές σε κλάδους της οικονομίας ή της καθημερινότητας όπως είναι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αποτίμηση της νεοφυούς εταιρείας StarkWare, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain. Έφθασε τα 2 δισ. δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης που έλαβε χώρα αυτήν την εβδομάδα, καταφέρνοντας να προσελκύσει ακόμη 50 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία, ουσιαστικά, μπορεί να διασταυρώνει συναλλαγές σε διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με υφιστάμενες μεθόδους που βασίζονται σε αυτήν την τεχνολογία. Η StarkWare ιδρύθηκε μόλις το 2018 και σε προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης είχε καταφέρει να εξασφαλίσει 111 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας MarketsandMarkets, η αγορά της τεχνολογίας blockchain και της παροχής υπηρεσιών που στηρίζονται σε αυτήν θα επεκταθεί από τα 4,9 δισ. δολάρια φέτος, στα 67,4 δισ. δολάρια το 2026. Η ταχύτερη και φθηνότερη διασταύρωση συναλλαγών με την τεχνολογία αυτή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Συνήθως ο χρόνος επιβεβαίωσης κυμαίνεται από πέντε έως δέκα λεπτά, σύμφωνα με την Blockchain.com.

Στο μεταξύ, η τεχνολογία blockchain χρησιμοποιείται στην ψηφιακή δημιουργία πιστοποιητικών εμβολιασμού, τα οποία θεωρούνται πιο αξιόπιστα από την έντυπη μορφή καθώς είναι δύσκολο να αντιγραφούν. Νέες εφαρμογές αρχίζουν να χρησιμοποιούνται εκτενώς και στον χρηματοοικονομικό τομέα, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στις διασυνοριακές συναλλαγές εκτός της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

«Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσει κανείς την τεχνολογία blockchain είναι πως λειτουργεί σαν υπολογιστής», σχολίασε στέλεχος της Andreessen Horowitz. Μόλις ένας προγραμματιστής σχηματίσει έναν κωδικό αυτός θα συνεχίσει να λειτουργεί, συμπλήρωσε στο Bloomberg. H τεχνολογία blockchain απαιτεί τη διασταύρωση κάθε συναλλαγής από όλους τους συντελεστές της αλυσίδας σε ένα δίκτυο που είναι αποκεντρωμένο και διανεμημένο ισόποσα.

ΠΗΓΗ: powergame.gr