Η Sony κατοχύρωσε πατέντα για NFT στα PlayStation games

Τα συγκρίνει με τα…αθλητικά αυτοκόλλητα.

Η Sony κατοχύρωσε μία νέα πατέντα που δείχνει ότι ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain και τα NFTs στα games.

Οι λεπτομέρειες ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν από την Sony Interactive Entertainment υποδηλώνουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του PlayStation μπορεί να ενδιαφέρεται να εφαρμόσει NFT και τεχνολογία blockchain στα games της. Ο τίτλος της πατέντας είναι “Tracking Unique In-Game Digital Assets Using Tokens on a Distributed Ledger”, όπως αναφέρεται από το Video Games Chronicle.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει λεπτομερώς ένα σύστημα όπου η ιστορία ενός μοναδικού αντικειμένου εντός του παιχνιδιού θα παρακολουθείται με τεχνολογία blockchain, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για το ποιος δημιούργησε το στοιχείο, ποιος το κατείχε στο παρελθόν και αν έχει τροποποιηθεί στην πορεία.

Η Sony συγκρίνει τα εν λόγω ψηφιακά στοιχεία με αθλητικά αναμνηστικά, λέγοντας ότι “τα άτομα συχνά βρίσκουν νόημα να κατέχουν ή να χρησιμοποιούν μοναδικά φυσικά αντικείμενα που σχετίζονται με αξιοσέβαστες διασημότητες ή δραστηριότητες” (σ.σ. άραγε που κολλάνε εδώ τα αυτοκόλλητα τύπου Panini με ψηφιακά αντικείμενα;)

Η πατέντα υποδηλώνει ότι οι ganers μπορεί να θέλουν να συλλέξουν αντικείμενα εντός παιχνιδιού που ανήκαν ή δημιουργήθηκαν από αξιόλογους παίκτες esports ή gaming influencers, λέγοντας ότι τα δεδομένα παρακολούθησης θα μπορούσαν να δείξουν εάν ένα στοιχείο ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε ένας παίκτης για να κερδίσει π.χ. ένα σημαντικό τουρνουά παιχνιδιού. Η πατέντα αναφέρει επίσης τη μεταφορά αντικειμένων μεταξύ των gamesκαι ακόμη και σε πλατφόρμες.

“Οι τεχνικές και οι τεχνολογίες που περιγράφονται εδώ επεκτείνουν τη λειτουργικότητα των ψηφιακών στοιχείων που σχετίζονται με τα games και των συστημάτων που δημιουργούν και διαχειρίζονται τέτοια ψηφιακά στοιχεία, παρακολουθώντας ένα ιστορικό των ψηφιακών στοιχείων”, καταλήγει η περιγραφή.

Το gaming τμήμα της Sony μέχρι στιγμής δεν είχε ανακοινώσει κάτι για τα NFT στα games, αν και όταν ανακοίνωσε φέτος το ψηφιακό συλλεκτικό πρόγραμμα PlayStation Stars, ένας εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα “δεν αξιοποιεί καμία τεχνολογία blockchain και σίγουρα δεν αξιοποιεί τα NFT.”

Αν και η Sony δεν έχει ανακοινώσει τίποτα δημοσίως σχετικά με την πατέντα, ορισμένα από τα άλλα τμήματα της Sony έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα δικά τους NFTs — όπως μια καμπάνια που προσφέρει Spider-Man NFT για θαυμαστές που προαγόρασαν εισιτήρια για το Spider-Man: No Way Home.

Source: gameworl.dgr