Τετάρτη
17.08.2022

Η Πολιτειακή Γερουσιαστής της Αριζόνα κατέθεσε νομοσχέδιο που αναγνωρίζει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα [εικόνα]

Νομοσχέδιο που εισήχθη σήμερα στην πολιτεία της Αριζόνα θα μπορούσε να καταστήσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα στην επικράτεια της πολιτείας. Παρ’ όλα αυτά η περίπτωση να υπερψηφιστεί το σχέδιο νόμου να περάσει είναι δύσκολη κι ως εκ τούτου να τεθεί σε ισχύ.

Το νομοσχέδιο, SB 1341, κατατέθηκε από την ρεπουμπλικάνο πολιτειακή γερουσιαστή Wendy Rogers, Ρεπουμπλικανό. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επιδιώκει να τροποποιήσει τη λίστα των αποδεκτών νομίμων χρημάτων ώστε να συμπεριλάβει σε αυτά το bitcoin, πράγμα που σημαίνει ότι το κρυπτονόμισμα θα γίνει αποδεκτό για την πληρωμή χρέους, δημόσιων χρεώσεων, φόρων και άλλου είδους πληρωμών.
Το αν ένας τέτοιος νόμος θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ είναι αμφίβολο, δεδομένου ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ δεν επιτρέπει σε μεμονωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν το δικό τους νόμιμο χρήμα από την αρχή.
Το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από τη Γερουσία της πολιτείας της Αριζόνα προτού ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Νταγκ Ντούσι μπορέσει να το υπογράψει ώστε να γίνει νόμος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παράλληλα ο Don Huffines, ένας Ρεπουμπλικανός νυν υποψήφιος για κυβερνήτης του Τέξας, δήλωσε πρόσφατα ότι θα στηρίξει την ενδυνάμωση του Bitcoin, εάν φυσικά εκλεγεί.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Ελ Σαλβαδόρ έκανε το bitcoin νόμιμο χρήμα παράλληλα με το δολάριο ΗΠΑ και παραμένει η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει κάνει το κρυπτονόμισμα επίσημο νόμισμα.