Πέμπτη
09.12.2021

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα θα εκδώσει νοσταλγικά NFTs

Η FC Barcelona, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, σχεδιάζει να λανσάρει μια σειρά ψηφιακών μάρκων που συνδέονται με μερικές από τις πιο διάσημες στιγμές του παρελθόντος της.

Τα NFTs, καθένα από τα οποία θα εμφανίζει ένα σύντομο βίντεο κλιπ ή μια ακίνητη εικόνα από ένα βασικό επεισόδιο της 122χρονης ιστορίας του ποδοσφαιρικού συλλόγου, θα υποστηρίζονται από το ίδιο σύστημα ψηφιακού ledger που τροφοδοτεί το Ethereum. Θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στην ισραηλινή πλατφόρμα NFT Ownix, η οποία ιδρύθηκε νωρίτερα φέτος.

Αν και η Μπαρτσελόνα σημείωσε στο δελτίο τύπου της ότι ήταν ο «πρώτος μεγάλος ποδοσφαιρικός σύλλογος που εγκαινίασε» ένα NFT συνδεδεμένο ειδικά με στιγμές από ολόκληρη την ιστορία της, ο σύλλογος άργησε να μπει στο …πάρτι. Υπάρχουν ήδη περισσότερες από δύο ντουζίνες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες με ψηφιακά tokens. Αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή στους συλλόγους που επεδίωξαν να δημιουργήσουν έσοδα και να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους οπαδούς κατά τη διάρκεια των lockdown της COVID-19 που εμπόδισαν τους οπαδούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα πρώην αστέρια της Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος εξέπληξε τους οπαδούς νωρίτερα φέτος όταν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον σύλλογο για να παίξει σε μια κορυφαία ομάδα του Παρισιού, έχει ήδη το δικό του επιτυχημένο NFT.

Και η ίδια η Μπαρτσελόνα έχει ένα διαφορετικό ψηφιακό token, διαθέσιμο στην πλατφόρμα Socios.com NFT, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020. Και τα 600.000 από αυτά τα κουπόνια αποκτήθηκαν από το κοινό για το συνολικό ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε λίγες ώρες αφότου διατέθηκαν. Η πλατφόρμα της Socios χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία blockchain, την οποία αποκαλεί Chiliz, αντί του μεγαλύτερου δικτύου Ethereum.

Ίσως η Μπαρτσελόνα να είναι τόσο πρόθυμη να δημιουργήσει αυτή τη νέα ψηφιακή μάρκα που είναι εμποτισμένη με νοσταλγία επειδή το σημερινό της παιχνίδι δεν έχει ενθουσιάσει σχεδόν καθόλου τους οπαδούς της: Οι κάποτε αιώνιοι πρωταθλητές έχουν κολλήσει αυτή τη στιγμή στην ένατη θέση της ισπανικής LaLiga, με ρεκόρ τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

fortunegreeece.com