Τετάρτη
17.08.2022

Η NASA ανησυχεί: Η Κίνα ετοιμάζεται να καταλάβει στρατιωτικά τη Σελήνη

Οι επαναδρωμένες απόστολές ΗΠΑ και Κίνας στη Σελήνη θα λειτουργήσουν ως προπομποί για τις επανδρωμένες αποστολές που σχεδιάζουν οι δύο χώρες για τον Άρη στη δεκαετία του 2030 αν και ο Ελον Μασκ υποστηρίζει ότι θα τις προλάβει στέλντοντας εκείνος με την διαστημική του εταιρεία, την Space X, τους πρώτους ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη εντός της προσεχούς πενταετίας

Σαν βόμβα έσκασε η αναφορά του διοικητή της NASA Μπιλ Νέλσον σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο οποίος υποστήριξε ότι η Κίνα έχει σε εξέλιξη στρατιωτικό διαστημικό πρόγραμμα πυρήνας του οποίου είναι η κατάληψη της Σελήνης.

«Ανησυχούμε ότι η Κίνα θα πραγματοποιήσει επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη και θα πει ‘Είναι δική μας πλέον και κανείς δεν θα πλησιάσει σε αυτή από εδώ και πέρα’».

Ο Νέλσον υποστήριξε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι κινέζοι αστροναύτες εκπαιδεύονται σε… διαστημικά σαμποτάζ και πιο συγκεκριμένα στην καταστροφή δορυφόρων άλλων χωρών. Σύμφωνα με τον διοικητή της NASA η Κίνα έχει υποκλέψει τεχνολογίες άλλων χωρών τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για να καταλάβει τη Σελήνη.

Το Πεκίνο δεν αντιμετώπισε με αδιαφορία αυτές τις κατηγορίες. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε «Η ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας της Κίνας είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη από το κράτος. Τα δικαιώματα και τα επιτεύγματα της δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο αντικείμενο κριτικής και κατηγοριών. Η Κίνα πάντοτε προωθούσε την ιδέα της δημιουργίας ενός κοινού μέλλοντος για την ανθρωπότητα στο Διάστημα και είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους προσπάθεια στρατικοποίησης και έναρξης μιας διαστημικής κούρσας εξοπλισμού».

Η Κίνα σχεδιάζει μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2023 ενώ η NASA είχε οργανώσει ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα επιστροφής του ανθρώπου στον φυσικό μας δορυφόρο. Στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis που αποτελεί διάδοχο του θρυλικού προγράμματος Apollo θα κατασκευαστεί σεληνιακός διαστημικός σταθμός και βάσεις στη Σελήνη που θα υποδέχονται τις επανδρωμένες αποστολές. Η πρώτη εξ αυτών ήταν προγραμματισμένη να γίνει το 2023 αλλά όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει για τουλάχιστον δύο έτη. Η Κίνα από την πλευρά της έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει από κοινού με τη Ρωσία μια βάση στη Σελήνη.

Διαβάστε ακόμη

Φράνσις Φουκουγιάμα: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από νέα κρίση (pics)

Πλειστηριασμοί: Hχηρά σφυριά για Μουζενίδη, Τζανετάτο, Πολίτη και Μουρτζούχο (pics)

Η ενεργειακή παγίδα, ο Κόκκαλης «μιλάει» τώρα για την Intracom Defence, ο εμφύλιος στον ΣΕΒ, η Peoplecert, η Ideal και η Unider

Πηγή: newmoney.gr