Δευτέρα
08.08.2022

Η Meta σχεδιάζει να εισαγάγει Virtual Tokens – Ποιος ο ρόλος των Zuck Bucks

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα ψηφιακά στοιχεία για την επιβράβευση των δημιουργών και τη χορήγηση δανείων και άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το report.

Το σχέδιο της Meta βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα αρχικά του στάδια. Η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία εστιάζει στις υπηρεσίες της με επίκεντρο το Metaverse.

Σύμφωνα με το Reuters, τα tokens θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια νέα πηγή εσόδων για τη Meta και θα μπορούσε επίσης να αποκτήσει τον έλεγχο των συναλλαγών στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της, που περιλαμβάνουν το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Meta Quest.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι τα tokens της Meta – που εσωτερικά ονομάζονται “Zuck Bucks” – ενδέχεται να μην βασίζονται σε τεχνολογία που βασίζεται σε blockchain και προορίζονται για το Metaverse.

Ανέφεραν επίσης ότι θα μπορούσε επίσης να εισαχθεί ένα token εντός εφαρμογής που ελέγχεται κεντρικά από τη Meta. Το report προσθέτει ότι αυτά τα διακριτικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή δημιουργών ή την επιβράβευση των χρηστών.

Ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην κατασκευή του Metaverse και αυτό περιλαμβάνει το πώς μπορεί να προσαρμοστούν οι πληρωμές και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Εν τω μεταξύ, τα NFTs αποτελούν επίσης μέρος του σχεδίου της Meta. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το Instagram θα εισαγάγει NFTs στο «εγγύς μέλλον».

Το Blockchain.News ανέφερε ότι ο Zuckerberg ελπίζει ότι οι χρήστες του Instagram θα μπορούν να «κόψουν» τα δικά τους NFTs στην πλατφόρμα στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, «Δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω τι ακριβώς θα γίνει σήμερα», δήλωσε ο Zuckerberg και αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με το πότε και πώς μπορεί να λειτουργήσει το πλαίσιο.