Η Κομισιόν επιδιώκει περιορισμούς στα Ρωσικά crypto wallets

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αν και η είδηση που προτάθηκε αφορά στην απαγόρευση των εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία, αξιοσημείωτο είναι και το σημείο εκείνο που αναφέρεται στα crypto wallets.

«Το πακέτο περιλαμβάνει μια σειρά στοχευμένων οικονομικών μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων και στην κάλυψη κενών, όπως: γενική απαγόρευση της ΕΕ για τη συμμετοχή ρωσικών εταιρειών στις δημόσιες συμβάσεις στα κράτη μέλη, αποκλεισμός κάθε χρηματοδοτικής στήριξης σε ρωσικούς δημόσιους φορείς, εκτεταμένη απαγόρευση καταθέσεων σε κρυπτογραφικά πορτοφόλια και πώλησης τραπεζογραμματίων και κινητών αξιών σε οποιοδήποτε επίσημο νόμισμα των κρατών μελών της ΕΕ στη Ρωσία και τη Λευκορωσία ή σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, οντότητα ή φορέα στη Ρωσία και τη Λευκορωσία» αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ.

«Αυτό θα συμβάλει στο να κλείσουν διάφορα πιθανά παράθυρα», σχολίασε η Κομισιόν αναφερόμενη ειδικά στα κρυπτονομίσματα.

Τα κρυπτο-πορτοφόλια επιτρέπουν στα άτομα να διατηρούν ασφαλή τον κωδικό που τους δίνει πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα και να στέλνουν, να λαμβάνουν και να ξοδεύουν κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

Source: ot.gr