Η «καταραμένη» προφητεία της Standard Chartered: Από τότε που είπε ότι το Bitcoin θα φτάσει τα 120.000$ έχει χάσει 20%

Στις 10 Ιουλίου η Standard Chartered είχε προβλέψει πως το bitcoin θα έχει μια κατακόρυφη αύξηση μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο, φτάνοντας τα 120.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

Ο τραπεζικός οίκος είχε βασίσει την εκτίμηση του στην αύξηση της κερδοφορίας εξόρυξης του μεγαλύτερου κρυπτονομισμάτος στον κόσμο, προβλέποντας πως όσο το εξορύσσουν μπορούν να πουλήσουν λιγότερα tokens για να διατηρήσουν το ίδιο ποσό ταμειακής ροής, συμπιέζοντας την προσφορά bitcoin και ανεβάζοντας τις τιμές.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 26 Ιουνίου ο Τομ Λι της Fundstrat είχε κάνει μια ακόμα πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, λέγοντας πως το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάριαμέσα στα επόμενα χρόνια.

Πως έχει κινηθεί το bitcoin

Οι παραπάνω εκτιμήσεις δεν φαίνεται να… πηγαίνουν καλά έως τώρα, καθώς το bitcoin απώλεσε το 11% της αξίας του μέσα στον Αύγουστο, υποχωρώντας για 2ο συνεχόμενο μήνα και ακολουθώντας το διεθνές sell-off σε μετοχές και ομόλογα.

Από τις 10 Ιουλίου, όταν έγινε η πρόβλεψη της Standard Chartered, το bitcoin σημειώνει απώλειες σχεδόν 20%, όπως μετέδωσε το businnesinsider.com

Παράλληλα, η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) θα καθυστερήσει την απόφαση για τη δημιουργία ενός spot ETF bitcoin έως τον Οκτώβριο, γεγονός που έχει επιβαρύνει την αγορά των crypto.

Ωστόσο, μέσα στο 2023 το bitcoin σημειώνει άνοδο 55%, ενώ για το α’ εξάμηνο σημείωσε ετήσια άνοδο 80%.

Array