Σάββατο
22.01.2022

Η Hennessy κυκλοφορεί σήμερα τα δικά της NFTs σε τιμή $226.450

Η Hennessy εισέρχεται δυναμικά στον χώρο του blockchain. Η μάρκα Cognac που ανήκει στην LVMH κυκλοφόρησε τα πρώτα της NFTs, σε τιμή έναρξης $226.450.

Κάθε ένα από αυτά θα αντιπροσωπεύει τη φυσική και ψηφιακή ιδιοκτησία του πρώτου και του τελευταίου μπουκαλιού (1 και 250, αντίστοιχα) του Hennessy 8, μια σειρά περιορισμένης έκδοσης του οίκου

Τα μπουκάλια και τα περιουσιακά στοιχεία θα πωληθούν σε έναν μόνο αγοραστή στην πλατφόρμα αλκοολούχων ποτών NFT BlockBar σήμερα 12 Ιανουαρίου. Η τιμή είναι στα 70,47 ETH (περίπου, ή 226 χιλιάδες $ USD).

Τι σημαίνει αυτό για τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών;

Αν και τα NFT ζουν στον ψηφιακό κόσμο, ο Falic και ο ξάδερφός του Dov εκτιμούν ότι τα NFT προσφέρουν πραγματικές απαντήσεις σε πολλές από τις τρέχουσες παγίδες της βιομηχανίας οινοπνευματωδών ποτών. «Τα NFT είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος προστασίας μιας συλλογής ποτών και λειτουργούν ως αντιστάθμιση έναντι της αγοράς», λέει ο Falic. «Στο BlockBar συνεργαζόμαστε απευθείας μόνο με ιδιοκτήτες επωνυμιών, όπως η Hennessy, και επομένως τα NFT χρησιμεύουν ως ψηφιακό πιστοποιητικό γνησιότητας, εξαλείφοντας κάθε ανησυχία για απομιμήσεις».

Ενώ το NFT μπορεί να αλλάξει χέρια όσο θέλει ο αγοραστής, το φυσικό προϊόν αποστέλλεται δύο φορές. μια φορά από τη μάρκα σε μια ασφαλή εγκατάσταση και μια φορά στον τελικό καταναλωτή όταν είναι έτοιμος να απολαύσει. «Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να συναλλάσσονται και να επενδύουν μεταξύ τους και αφαιρεί την ανησυχία της αυθεντικότητας, της εισαγωγής και της αποθήκευσης».

Ο Falic συμπεραίνει ότι μια εντελώς νέα ομάδα συλλεκτών ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για τον χώρο.